Gólkülönbséget javított az NFC

A Nagybajom csapatát fogadta tegnap az NFC a Mudin Imre Sportcentrumban. A helyezések alapján rangadóra volt kilátás, de végül sima nagyatádi győzelem született. A kézilabdások idegeben játszottak a hétvégén.

Nagyatádi FC – Nagybajom AC 6:1 (3:1) Gólszerzők: Nikolic Vukan (2), Horváth Péter, Dekanics Márk, Galamb Dávid, Csikós Ádám; Weimann Richárd

Előzetesen úgy tűnt, hogy rangadóra van kilátás a hétvégi fordulóban, hisz a Nagyatádi FC csak a jobb gólkülönbsége miatt állt a Nagybajom előtt a tabellán a mérkőzést megelőzően. Vukan révén hamar vezetést szereztek a mieink, ám a nagybajomi válasz nem késlekedett, és három percen belül kiegyenlítettek a vendégek, ám kilenc perc múlva újra az NFC szerezte meg a vezetést Horváth Péter találatának köszönhetően. Erre a gólra már nem érkezett válasz a vendégek részéről, Dekanics Márk pedig tizenegyesből tovább tudta növelni a hazai előnyt. A második játékrész elején Vukan megint betalált az ellenfél kapujába, majd Galamb Dávid hat perccel később végleg eldöntötte a három pont sorsát. A végére is jutott egy nagyatádi gól, Csikós Ádám állította be a 6-1-es végeredmény. A listavezető Balatonlelle Toponáron tudott győzni, így maradt az élen a pontegyenlőség.

A hétvégén újra hazai pályán játszanak a mieink, a tavaszi etap első mérkőzését hozta előre a szövetség, az ötödik helyen álló Toponár látogat a Mudin Imre Sportcentrumba. A mérkőzés november 25-én, 13 órakor kezdődik majd.

Nagykanizsa – Nagyatádi RKC (férfi) 40:33 (24:15)

A második helyezett Nagykanizsához látogatott a Nagyatádi RKC férficsapata. A mieink a szezon során egy győzelmet szereztek, és hatszor kaptak ki a mérkőzést megelőzően, a kanizsaiak pedig mindössze egy vereséget szenvedtek az idei kiírásban. Az első játékrész első tíz percében még szoros volt a találkozó, ám a félidő közepére a házigazdák már hat góllal vezettek, és a vezetést a második félidő elején már tízgólosra tudták növelni. A mieink nem adták fel, ám csak csökkenteni tudták a különbséget, eltüntetni nem, így végül hétgólos vereséget szenvedtek a most már listavezető otthonában.

Szombaton az utolsó előtti Siklós látogat a sportcsarnokra, a mieink egy győzelemmel elmozdulhatnának a tabella utolsó helyéről. A meccs délután 4 órakor kezdődik majd.

Mohácsi TE – Nagyatádi RKC (női) 35:31 (15:13)

Az RKC-hez hasonlóan a Mohács is az élbolyban tartózkodik a NB 2 E jelű csoportjában. A felek ebben a kiírásban már találkoztak, akkor a mieink hazai pályán egygólos győzelmet arattak. Idegenben azonban nem sikerült a bravúr, a házigazdák végig vezettek a mérkőzésen, és tartani tudták a 2-3 gólos előnyüket az egész meccsen, aminek köszönhetően nem került veszélybe a győzelmük.

Szombaton újabb nehéz idegenbeli meccs vár a női csapatra, a NEKA U21-es gárdájához látogatnak, akik jelenleg a tabella harmadik helyén állnak.

(Nyitókép: depositphotos.com)

Megosztás