Hamupipőke, Leia hercegnő és Pókember jött a sérült nagyatádi gyerekekhez

Mese- és szuperhősök játszottak és beszélgettek a fogyatékkal élő gyerekekkel a hétvégén a 63. Bázison. A Doomstriker motorosai pedig egy-egy plüss ajándékkal kedveskedtek nekik. Fotókkal!

A kislányom az ágya mellé rakta a Hófehérkével közös képüket, úgy alszik el, mesélte az egyik édesanya. Egy másik gyermeknek olyan plüss madagaszkári pingvint kellett vásárolni, amelynek a jelmezébe bújt önkéntessel a legutóbb összebarátkozott. Merthogy a Coshelp és az 501-es Légió Magyarországi Helyőrség tagjai immár másodszor szereztek felejthetetlen örömet a fogyatékkal élő nagyatádi gyerekeknek. Két éve jártak itt először.

Aranyhajat, Hófehérkét, Hamupipőkét, Pókembert és Deedpoolt, valamint a Star Wars szereplőit (a robotokat és Leia hercegnőt) Nagy Márta „hozta el” a gyerekeknek.

Civilben jótékonysági rendezvényeket szervezek beteg gyerekek számára. A mostanin harminc sérült gyermek és a testvéreik vettek részt, és eljött 10-12 szülő is – újságolta a nagyatádi származású Nagy Márta. – A két órás program során a hősök és a gyerekek bemutatkoztak, ismerkedtek, játszottak, beszélgettek, ölelkeztek és fotózkodtak. A mesebeli hősöknek a figuráit felöltők nagyon empatikus emberek, még azoknak a gyerekeknek a bizalmát is hamar elnyerik, akik nehezen oldódnak fel. Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik szerepet vállaltak abban, hogy ilyen örömet szerezhettünk nekik.

Az említett két szervezeten kívül a helyszínre robogtak a Doomstriker LEMC Hungary Road 68 motorosai: ők minden gyereknek hoztak egy-egy plüss játékot, a meglepetést zsákból kihúzva kaphatták meg.

Vlasics Zoltán térítésmentesen biztosított helyet a rendezvény számára. Jüngling Krisztián a programot követően 10 pizzával vendégelte meg a Coshelp, a légió és a motoros csapat tagjait. Gyulai István italokkal kedveskedett minden résztvevőnek.

Megosztás