Három nap iskola után már karanténban van egy osztály Atádon

Az Árpád iskola egyik kisdiákjáról derült ki, hogy koronavírusos. Így most az egész osztály és az őket tanító két pedagógus is tíz nap karanténba került. Ők ismét online-oktatásban vesznek részt.

A jelenléti oktatás elrendelését követően az általános iskolák alsó tagozatosai hétfőn térhettek vissza országszerte az intézményekbe. Nagyatádon a diákok mintegy 23 százaléka maradt otthon: páran betegek, többségüket azonban nem engedték vissza a szülei, korainak ítélték a nyitást.

Az Árpád iskolában mintegy 150 alsó tagozatos jelent meg az órákon. Az egyik 4. osztályban 13-man, öten viszont otthon maradtak. Ennek a közösségnek az egyik tanulója lett fertőzött. Információink szerint a kisdiák egyik szülője koronavírusos, ezért tesztelték a gyermeket is, így derült ki, hogy ő is pozitív.

Ezért most az egész osztály tíz napra karanténba kényszerült két tanítójukkal együtt. Ez idő alatt online-oktatásban vesznek részt. Az iskola másik hét alsós osztályából 130-nál is több gyerek továbbra is bejár, délután napközis ellátás is van számukra. A szünetekben az aulában kötelezően szájmaszkot viselnek a diákok.

Megosztás