Heti előrejelzés: nedves lesz a hét eleje és vége

Továbbra is meleg-fülledt időre számíthatunk: kedden újabb zivatarok érkeznek városunk fölé. Ezt követően a hétvégéig nem kell számítani csapadékra.

Ismét a heti időjárás-előrejelzéssel jelentkezünk, melyet a Metnet adminisztrátora, Varjas Kornél állított össze az Atádhírnek.

Hétfőn többször erősen megnövekedhet felhőzet, ám mellette időként a nap is kisüthet. Van esély esőre is, de estig nem valószínű az eső.
Viszont keddre virradóra egy újabb csapadékhullám éri el térségünket, így ismétlődő záporokra számíthatunk, sőt, az ég időnként meg is dördülhet. Ezen a napon még a délelőtt folyamán csökkenni kezd a felhőzet, majd délutánra kisüt a nap, és később már csapadékra sem kell számítani.
Szerdán bár fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, ám csapadék nem lesz valószínű. Igazi nyári meleg idő vár ránk, kicsivel 30 fok alatti értékekkel.
Csütörtökön változóan felhős, napos lesz az ég felettünk. Kicsivel hűvösebb levegő érkezik fölénk, de fázni nem fogunk, 25 fok köré melegedhet a levegő.
Pénteken fátyolfelhők szűrhetik a napsütést és ismét melegszik majd az idő: délután 30 fokig emelkedhet a hőmérséklet.
A hétvége időjárása még bizonytalan, de most úgy néz ki, hogy szombaton ismét kánikula lesz, 30 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet, ám estefelé egy közelgő hidegfront hatására már záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Vasárnap a térségünkben hullámozhat a front, ami további záporokat, zivatarokat okozhat.

Jellemző hőmérsékletek:

Hétfő reggel: 17, 18 fok körül
Hétfő délután: 26, 27 fok

Kedd reggel: 15, 16 fok
Kedd délután: 25, 26 fok

Szerda reggel: 14, 15 fokŰ
Szerda délután: 28, 29 fok

Csütörtök reggel: 18, 19 fok
Csütörtök délután: 26, 27 fok

Péntek reggel: 13, 15 fok
Péntek délután: 28, 30 fok

Szombat reggel: 18, 20 fok
Szombat délután: 31, 33 fok

Vasárnap reggel: 19, 21 fok
Vasárnap délután: 28, 31 fok

Megosztás