Hímestojás-készítő versenyt hirdet a kulturális központ

Közeleg a húsvét, ecsetre fel! A versenyen bármilyen kreatív technika használható a hímes tojások készítéséhez. Az alkotásokat március 29-én és 30-án lehet leadni a kulturális központban.

A tojásdíszítés szokása egészen az ókorig nyúlik vissza, de a hagyomány a kereszténység elterjedése után is megmaradt. A keresztény értelmezés szerint a tojás a sírjából feltámadó Krisztust jelképezi. E hagyomány előtt tisztelegve kreatív alkotóversenyt hirdet a Nagyatádi Kulturális és Sportközpont! A húsvéti hangulat jegyében keresik a város legszebb, legkreatívabb és legkülönlegesebb hímes tojásait. A szabadon választott technikával készült alkotásokat több kategóriában díjazzák. A legszebb és legötletesebb munkák készítőit ajándékcsomagot nyernek. A nevezett alkotásokat digitális formában az NKSK Facebook-oldalán fogják bemutatni.

Az alkotások leadásának menete:
a Nagyatádi Kulturális Központban (7500 Nagyatád, Nagy Imre tér 1.)
2021. március 29-én és 30-án (hétfőn és kedden)
8 és 17 óra között.
Figyelem!
A jelenleg érvényben lévő korlátozások miatt intézményünk ZÁRVA tart.
Az alkotások leadása a Bárdos iskola felőli bejáratnál lehetséges: kollégáink itt veszik át a munkákat a járványügyi szabályok betartása mellett. Az intézményben vendég nem tartózkodhat.
 Egy alkotó maximum 3 alkotással nevezhet.
 A tojás kifújt vagy főtt, illetve művészeti alapanyagokból készült forma lehet.
Eredményhirdetés:
2021. április 4. (húsvétvasárnap)
További információ:
info@nksk.hu
+3682 553 320
Az NKSK facebook-oldalán üzenetben

Megosztás