Indítványt tettek a nőnapi késelő letartóztatására

Kétszer a szíve tájékán mellkason szúrta élettársát egy bakházai férfi hétfőn Nagyatádon, a régi gázcseretelepen. Bár végül nem okozott életveszélyes sérülést, ám a Kaposvári Járásbíróság ma elrendelte a letartóztatását.

A Somogy Megyei Főügyészség indítványt tett annak a 45 éves bakházai férfinak a letartóztatására, aki ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult eljárás.

Az esetről már korábban is beszámoltunk. A megalapozott gyanú szerint a férfi 2021. március 8.-án Nagyatádon a közös italozás során összeszólalkozott az élettársával, akit a vita hevében a nála lévő 8 cm pengehosszúságú bicskával két alkalommal, bal oldalt, szívtájékon mellbe szúrt. A történtek után azonban a férfi maga értesítette a mentőket. A rendőrök a bűncselekmény elkövetését követően a helyszínen elfogták és őrizetbe vették a gyanúsítottat.

Az elkövetéshez használt késről készült fotó a nyomozó hatóság helyszíni szemléjén készült.
Az elkövetéshez használt késről készült fotó a nyomozó hatóság helyszíni szemléjén készült.

Az elsődleges adatok alapján a szúrások nem hatoltak az asszony mellüregébe, azonban fennállt a reális lehetősége annak, hogy a gyanúsított cselekménye életveszélyes sérülést okozzon a sértettnek.

A Kaposvári Járásbíróság a mai napon megtartott ülésén az ügyészség indítványának helyt adott, és a gyanúsított letartóztatását elrendelte.

Megosztás