Házi karanténból szökött ki lopni és rabolni

Vádat emeltek azzal a kaposvári férfival szemben, aki azért szegte meg a hatósági házi karantént, hogy előbb bolti lopást kövessen el, majd másnap megpróbáljon az utcán kirabolni egy idős asszonyt.

A hatósági házi karantén szabályaira fittyet hányva a büntetett előéletű kaposvári férfi 2020 szeptemberében elhagyta otthonát, és betért egy helyi áruházba. Itt 5300 forint értékben élelmiszereket és kozmetikumokat rejtett a táskájába, azonban amikor a termékek kifizetése nélkül akart távozni a pénztártól, a biztonsági szolgálat munkatársai ellenőrzés alá vonták, és visszavették tőle a jogtalanul eltulajdonított árucikkeket.

Mivel az áruházban nem járt sikerrel, a vádlott másnap úgy akart pénzhez jutni, hogy Kaposvár egyik forgalmas útkereszteződésében, egy járdaszigeten várakozó idős asszony kezéből próbálta meg kirántani annak kézitáskáját. A férfi többszöri próbálkozása ellenére azonban a sértett nem engedte el a táskát, ezért a vádlott annál fogva a gyalogos átkelőhely közepéig húzta az idős asszonyt, aki ennek következtében a földre esett. Cselekményével a vádlott csak akkor hagyott fel, amikor egy járókelő a sértett segítségére sietett. A rablási kísérletet a térfigyelő kamera rögzítette.

A sértett ezután egy közeli áruházba ment, ahol a biztonsági őrök segítségét kérte, mivel a férfi néhány méteres távolságból még mindig követte őt. A biztonsági szolgálat munkatársai ezért értesítették a rendőrséget, és a járőrök helyszínre érkezéséig vissza is tartották a vádlottat. A kaposvári nyomozók ezt követően őrizetbe vették a férfit, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az azóta is letartóztatásban lévő, többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben fegyház fokozatú szabadságvesztés, és közügyektől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt.

Megosztás