Idén is megnyílnak a szertárkapuk

Összesen 26 helyszínen, köztük Nagyatádon is nyitott szertárkapukkal várják a tűzoltók a gyermekeket és a családokat május utolsó vasárnapján, gyereknapon. A látogatókat délelőtt 10 és délután 4 óra között fogadják a laktanyák.

Május utolsó vasárnapján a nemzetközi gyermeknap alkalmából a katasztrófavédelem valóra váltja azon gyermekek álmát, akik a tűzoltói hivatásról álmodoznak. 26-án Somogy huszonhat tűzoltólaktanyája is nyitott szertárkapukkal várja a kicsiket és családjukat, akik bepillanthatnak a tűzoltók életébe, megismerkedhetnek a tűzoltói hivatás szépségeivel, a felszerelésekkel és a tűzoltógépjárművekkel.

A látogatókat délelőtt tíz és délután négy óra között fogadják a laktanyák. 

Az érdeklődők játékos keretek között szerezhetnek információkat a katasztrófavédelem tevékenységéről, a tűzoltók hétköznapjairól, és nem utolsó sorban arról, mi mindent tehetnek saját biztonságuk érdekében. A legkülönfélébb korosztályokra szabott programelemek között filmvetítés, interaktív kérdőív, próbariasztás, eszközbemutató és a szerek, felszerelések megtekintése is szerepel – írja a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A teljes lista ide kattintva érhető el.

(A kiemelt kép illusztráció.)

Megosztás