Menczer Tamás Nagyatádon: Létfontosságú választás következik

Sajtótájékoztatót és fórumot tartott tegnap este Nagyatádon a Fidesz-KDNP, amin Szászfalvi László országgyűlési képviselő, Menczer Tamás a Fidesz kommunikációs igazgatója és Dr. Ludas László alpolgármester, polgármesterjelölt vett részt.

A fórumot megelőző sajtótájékoztatón Menczer Tamás úgy fogalmazott, hogy sok fontos választás volt, de olyan fontos, olyan létfontosságú, mint a mostani, még sosem.

– A helyzet napról napra rosszabb, aki megteszi az első lépéseket a háború felé, az soha többé nem fog tudni megállni. Ki akarunk maradni, és ellen akarunk állni a háborúpártiak nyomásának, de ezt csak akkor tudjuk megtenni, ha a magyar emberek mögöttünk állnak – mondta Menczer Tamás.

– Aki a háború és a béke kérdésében rosszul dönt, az a döntését soha nem tudja többé kijavítani – tette hozzá.

Az Atádhír kérdésére, amely arról szólt, hogy a független, esetleg baloldali, ám lokálpatrióta, a közösségükért dolgozó képviselőket miért kell háborúpártinak bélyegezni a kommunikációs igazgató azt mondta: ő csak országosan gondolja így, az országos pártokról és a teljes magyar baloldalról, helyi szinteken, információ híján ezt nem tudja megítélni, ám azt hozzátette, hogy ahol baloldali politikus nyer, az nem a településért dolgozik, hanem a települést csak egy erőforrásnak használja a kormány elleni harcban.

A sajtótájékoztatót követő fórumon, ahova számos vidéki vendég is érkezett Menczer Tamás a fenti gondolatait bővebben is kifejtette és úgy fogalmazott, hogy a Fidesz-KDNP az ország békéjét csak a magyar emberek támogatásával tudja megvédeni.

– A helyzet egyre rosszabb és fontos választás jön. Önöknek igazuk van abban, hogy ezt már egy csomószor elmondtuk, de ilyen létfontosságú választás még sosem volt. Június 9-én vigyünk el mindenkit szavazni a saját közösségünkből, de hogyha tudják, hogy a szomszéd nem Fidesz szavazó, akkor azt ne próbálják meggyőzni. Időt és energiát olyanra ne pazaroljanak, aki sosem volt Fideszes. Azokkal kell beszélgetni, azokat kell elvinni szavazni, akik amúgy is kormánypártiak.

Menczer Tamás beszéde után Dr. Ludas László alpolgármester inkább a helyi kérdésekről beszélt.

– 30 éve próbálkozunk azon, hogy a mi közösségünk jelöltjei legyenek többségben a testületben, és a mi közösségünk adja a város polgármesterét, és ezért lesz számunkra ugyanolyan sorsdöntő a választás – fogalmazott.

– Van egyfajta elvárás a városban, látom, tapasztalom a beszélgetések során: szükségét tartják az emberek a változásnak, de minden elvárást természetesen nem fogunk tudni teljesíteni, ezért az ígéretekkel is óvatosan kell bánni, mert nagyon könnyen elfogyhat az a bizalom, ami pillanatnyilag irántunk megnyilvánul – folytatta.

– Számunkra Nagyatád nagyon fontos, ezért olyan terveket és programokat állítottunk össze, ami a város fejlődését fogja szolgálni. Úgy kell megújítani Nagyatádot, hogy megőrizzük a régi értékeket, de mégis egy másfajta szemlélettel, egy másfajta irányba kell állítani Nagyatádot. Nehéz munka, hisz ismerjük a dél-somogyi régiót. Amennyiben rajtam múlik szeretném szorosabbra fűzni a kapcsolatot a térség négy városa között, mert szerintem közösen fellépve tudunk majd eredményeket elérni. Kezdve az iskolai képzésekkel, a fejlesztésekkel, a beruházásokkal, és folytatva a munkahelyteremtés terén – sorolta.

Elmondta azt is, hogy sok beruházás történt a városban és a térségben, illetve azt is, hogy Nagyatádon jelenleg is milliárdos beruházások zajlanak, ezeket folytatni kell.

– Mindig különböző kardinális pontokat határozunk meg. Számomra most ez a Nagyatádi Kórház fejlesztése, megerősítése, egyáltalán az, hogy megújuljon, fennmaradjon, hisz ez az egész térségnek az érdeke. Igaz, hogy már nem a város a működtetésében van a kórház, de nagyon fontos a nagyatádiak számára.

– Volt egy támogatás, amit sajnos a háború miatt visszavontak, de van ígéret arra, hogy amint forrás rendelkezésre fog állni, ezt a beruházást meg tudjuk valósítani – fogalmazott azzal az 1200 millió forintos támogatással kapcsolatban, amit a kormány visszavett a várostól.

A polgármesterjelölt szerint újabb ipari parkokat kell kijelölni, hisz a mostani kettő lassan megtelik, ám ehhez központi segítség kell, hogy olyan befektetők jöjjenek Nagyatádra, akik tisztességes munkáért tisztességes bért fizetnek.

– Nagyatád korfája elöregedő, ezt a folyamatos nehéz lesz, de meg kell fordítani, ezt pedig csak úgy lehet, hogy a fiatalokat itt tartjuk a városban: az iskolák, képzések fejlesztésével, munkahelyteremtéssel és bérlakásprogrammal – zárta beszédét Dr. Ludas László.

(Fotók: Ormai Bálint)

Megosztás