Így szólt a magyar dal Nagyatádon

Nagyatádon tovább él a magyar dal hagyománya, annak ellenére, hogy hivatalos formában megszűnt a koncertsorozat. A Kormorán zenekar énekese, Vadkerti Imre és zenésztársai káprázatos dalokat hoztak vasárnap este.

Bár hivatalos formában a magyar dal napja megszűnt, ám a városban tovább él a hagyomány, és minden szeptemberben felcsendülnek a magyar dalok. Perák Veronika és Máté Attila bevezető-dalát követően Pünkösd Márton köszöntötte a közönséget. 

– Hiszem, hogy az az igazi hagyomány, amelyet magunkénak érzünk, amelyet jó szívvel ápolunk. Ez a szerény ünnep ilyen – fogalmazott az igazgató.

Idén a Kormorán együttes énekese és billentyűse Vadkerti Imre és Szűts István – kiegészülve Sipos Dávid fúvósjátékával – hoztak igazán költői válogatást a kulturális központ elé felállított színpadra. Megidezték többek között József Attilát: a költő Születésnapomra című versét zenésítették meg és adták elő, de természetesen Kormorán-dal is a műsorlistára került, és egy Presser Gábor szerzemény (Te majd kézenfogsz és hazavezetsz) sem maradhatott le a listáról, hisz az ő munkássága nélkül biztosan másmilyen lenne a magyar dal, a magyar könnyűzene.

Ahogy az énekes fogalmazott: a magyar dalok is vannak olyan jók, mint bármelyik világsláger. Ezt igyekeztek is bemutatni:

Őket az Acoustic Classroom követte, akik szintén magyar előadók dalaiból válogattak egy csokorra valót, például Falusi Mariann Ne szeress engem című dala (amelyet egyébként Presser Gábor írt) is elhangzott, utolsóként pedig a Színházak Éjszakája „himnuszát”, Tompos Kátya és Hrutka Róbert Viszlek haza című szerzeményét játszotta el a zenekar.

(Videó: Pünkösd Márton, képek: Ormai Bálint)

Megosztás