Ismét adventi adománygyűjtést hirdetnek Nagyatádon

Ezen a hétvégén jár körbe az adománygyűjtő kamion a városban. Egyebek között tartós élelmiszert, ruhákat, tanulás segítő eszközöket és játékokat kérnek felajánlásként.

Öt éve kezdődött ez a kedves hagyomány, melyet Németh Csaba alpolgármester és az azóta elhunyt Simonovics Józsefné indítottak el. Három éve már raktárhelyiséget is biztosítanak az összegyűjtött adományoknak. Minden évben az adventi időszak elején hirdetik meg jótékonysági kezdeményezést, melynek sikerét az összegyűjtött élelmiszercsomagokban mérik: 150-200 szokott ezekből összegyűlni.

Idén különösen nagy szükség lesz az adományokra, hiszen a koronavírus-járvány hullámai okozta gazdasági válság sok család megélhetését nehezítette meg, többen vesztették el az állásukat, így az egyszerű mindennapok is kihívást jelenthetnek számukra. Karácsonykor, a szeretet ünnepén különösen fontos, hogy gondoljunk a nehéz sorsban lévő embertársainkra.

Az adománycsomagokba elsősorban tartós élelmiszereket, higiéniai szereket, vírus elleni védőeszközöket, gyermekruhákat, gyermekjátékokat és otthoni tanulást segítő eszközöket várnak a szervezők. Németh Csaba kiemelte, idén főleg a gyermekek megsegítésére fókuszálnak.

Nagy stresszt jelent ez a mostani helyzet a gyerekeknek, és akik távoktatásra kényszerülnek, sokszor nincsenek ellátva az ehhez szükséges elektronikai eszközökkel. Ezért idén szeretnénk, ha az adományok közé számítástechnikai berendezések is kerülnének. És persze, hogy szebbé tegyük a gyerekek karácsonyát, több játékot, könyvet, gyermekruhát szeretnék idén átadni – mondta az alpolgármester.

Pénzbeli adományokat is szívesen várnak átutalás formájában a Korona-Kamra bankszámlájára a 10402142-49565149-57521306 számlaszámon.

Az adományokat ezen a hétvégén, november 28-án és 29-én lehet leadni a raktárban, a Hunyadi utca 8. szám alatt található lila épület keleti oldalán 15:00 és 16:00 között. Ugyanezeken a napokon egy teherautó fogja végigjárni a várost további adománygyűjtés céljából. A csomagokat az alábbi időpontokban és helyeken lehet leadni:

  • 14:00 – 14:15 Jókai utca 5. előtti parkoló
  • 14:15 – 14:30 Árpád utcai óvoda parkolója
  • 14:30 – 14:45 Atád Áruház előtti parkoló
  • 14:45 – 15:00 Torma Üzletház parkolója

Felhívják a figyelmet, hogy az adomány átvétele közben mindenki tartsa be a járványügyi előírásokat: szájmaszkban, a kötelező másfél méteres távolság tartásával. Kérdés esetén telefonon is el lehet érni a szervezőket:

Németh Csaba, a 2. számú választókörzet képviselője: +36 30 418  6599
Pallai Lászlóné, a 3. számú választókörzet képviselője: +36 70 633 4427    

Idén a járványhelyzetre való tekintettel az adományokat nem a raktárból fogják kiosztani, hanem egyéb módokon fogják eljuttatni a rászoruló családoknak. Az adományok az önkormányzat szociális munkatársai, a családsegítő szakmunkatársai ajánlásával, illetve a benyújtott kérelmek alapján kerülnek kiosztásra, a rendelkezésre álló adományok mennyiségének figyelembevételével.                                              

Jócselekedetekben gazdag, áldott és békés adventi időszakot kívánnak a szervezők!

Megosztás