Ítélkezési szünet lesz a Nagyatádi Járásbíróságon

Július 15-én, a Bíróságok Napján veszi kezdetét a bíróságokon az ítélkezési szünet. Ez az időszak egészen augusztus 20-ig tart – írta közleményében a Kaposvári Törvényszék sajtóosztálya.

A Bíróságok Napján, 2023. július 15-én veszi kezdetét a bíróságokon az ítélkezési szünet. Az augusztus 20-ig tartó időszakban a Kaposvári Törvényszéken, illetve a Nagyatádi Járásbíróságon az ügyfélfogadás és az Ügyfélsegítő Szolgáltatás működése változatlan, a bíróságok azonban tárgyalásokat fő szabály szerint nem tartanak.

Az ítélkezési szünet tartama polgári perekben a felekre nézve megállapított határidőkbe nem számít bele. A határidők számításának általános szabályai irányadók azonban az ítélkezési szünet alatt is a soron kívüli ügyek, a végrehajtási perek, az előzetes bizonyítás és egyes nemperes eljárások esetén (például a cégeljárás, a csőd- és a felszámolási eljárás, a végelszámolás, a végrehajtás).

Büntetőügyekben a bíróságok törvényi feladataikat folyamatosan ellátják (eljárnak az előállításos ügyekben, a gyorsított eljárásokban és döntenek a kényszerintézkedések alkalmazásáról), a határidők számítását az ítélkezési szünet nem érinti.

(A nyitókép illusztráció, forrás: depositphotos.com)

Megosztás