Heves zivatar csapott le a járásra

Az éjszakai heves zivatar számos helyen problémát okozott Nagyatádon és környékén. Útra dőlt fákról, leszakadt faágakról küldtek képeket az olvasók. A városgondnokság munkatársai kora reggel óta számolják fel a károkat.

Az éjszaka folyamán a járásra kiadta a piros riasztást a meteorológia szolgálat. Heves széllel csapott le a vihar hajnalban, rövidebb áramkimaradások is előfordultak. Az első jelzések 5 óra tájban érkeztek be a katasztrófavédelem tevékenységirányítási központjába.

Mihályka Szabina, a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az Atádhír kérdésére elmondta: eddig ötven esetet számoltak fel a katasztrófavédők szerte Somogyban.

– Főleg útra dőlt fák, leszakadt faágak, vezetékekbe akadt ágak okoznak gondot, még harminc eset vár felszámolásra, Nagyatád környékén például Segesden, Görgetegen és Ötvöskónyiban. Jelentősebb károkról nem érkezett bejelentés – fogalmazott a szóvivő.

Nagyatádon több helyen is ágak szakadtak le, a Városgondokság munkatársai reggel óta dolgoznak. Húsz dolgozóval és három gépjárművel igyekeznek felszámolni a károkat. Főleg a Hunyadi és a Dózsa György utcákban okozott nagyobb károkat a vihar, illetve a Jánosmajori úton. Somogyszob és Segesd, illetve Segesd és Nagyatád között is fa dőlt az útra.

Ágakat számos helyen tépett le a szélvihar, a Koch Róbert, az Alkotmány, a Lőcsei utcákból, a Petőfi térről és a Széchenyi térről is érkeztek hozzánk képek, illetve sikerült lencsevégre kapnia olvasónknak az érkező szupercellát Somogyszob és Nagyatád között.

A meteorológiai szolgálat mára másodfokú riasztást adott ki zivatarveszély miatt Somogyban. Azt írják: Hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is, illetve az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Megosztás