Itt vannak a 7 órás eredmények!

Egyelőre még nem tették közzé a 7 órás részvételi adatokat, de Nagyatádon már 130-an adták le a voksukat. A választási eredményekkel kapcsolatosan cikkünk folyamatosan frissül.

Frissítés 9:01-kor: elérhetők a reggeli 7 órás részvételi eredmények!

A Nemzeti Választási Iroda feldolgozta és közzétette az első részvételi adatokat, ennek alapján jelenleg így áll a 2022-es országgyűlési választás:

A részvételi adatok eddig alulmúlják a 2018-as választásokét. Nagyatádon ez esetleg a hideg, havas-esős időjárással magyarázható. Az első adatok közzététele mintegy másfél órát csúszott, egyelőre nem tudni, hogy a 9 órás adatok mikor lesznek elérhetők.

Eközben fotóriporterünk a közeli Rinyabesenyőre is ellátogatott. A kis településnek 140 választópolgára van, reggel 8 óráig hozzávetőlegesen 10-en adták le a voksukat. Néhány életkép egy falusi szavazókörből:

Több mint két órája zajlik már az országgyűlési választás és a népszavazás. Országosan több mint 10 ezer szavazókört működtetnek ebből a célból, városunkban 9-et. Azok, akik Nagyatádon rögtön az első órában le akarták adni a voksukat, havazás közepette indultak el otthonról. A választókörökben egyelőre nincs túl nagy forgalom. 5-10 percenként csak egy polgár bukkant fel.

Nézzük, milyen számok állnak a rendelkezésünkre! Magyarországon aktuálisan összesen 8 215 466 fő rendelkezik választójoggal, ez tartalmazza a lakóhelyük szerinti és a a külképviseleti névjegyzékbe vett szavazókat, az átjelentkezetteket és a levélben szavazókat. Lakóhelyük szerinti szavazókörben névjegyzékbe vettek száma összesen 7 536 306 fő.

A somogyi 2. számú választókörzetben 58 656 -an szereplnek a névjegyzékben, ebből Nagyatádon 8272 fő választópolgár van. Városunkban ez 500 fővel kevesebb, mint a 2018-as választások idején.

Bár az országos részvételi adatokról még nincsen infromáció azt már tudjuk, hogy Nagyatádon 7 óráig 130-an adták le a voksukat az országgyűlési választásokon, és 128-an a népszavazással kapcsolatos kérdésekben. Vagyis eddig 1,57 százalék a részvételi arány.

Összehasonlításképp: négy évvel ezelőtt az első adatok közzétételekor Nagyatádon a választópolgárok 2,29 százaléka adta már le a voksát.

Cikkünk folyamatosan frissül!

Megosztás