Jelentős károkat okozott a vihar Nagyatádon és egész Somogyban

Épületekre, utakra, autókra és villanyvezetékekre dőlt fákat távolítottak el a tűzoltók, késő estig dolgoztak a szélvihar után. 300-nál is több esethez riasztották őket tegnap. Fotókkal.

A szombaton érkező vihar megtépázta a fákat Somogyban, de jelentős károkat okozott az épületekben is. A tűzoltók megállás nélkül dolgoztak az utak szabaddá tételén és a járművek kiszabadításán, amelyeket a kidőlt fák temettek maguk alá. Összesen 309 káresetet számoltak fel a hétvége első napján.

Látrányban a szél letépte a művelődési ház tetejét. A helyi önkéntes tűzoltók távolították el a lelógó elemeket, mielőtt azokat balesetet okoznak vagy kárt tesznek a szomszédos épületekben. 

Böhönye külterületén meggyűlt a bajuk a tűzoltóknak a több mint tizenöt méter magas kőrisekkel. Egymás után többet is kidöntött a szél, egy fa pedig egy járműre borult. A település önkormányzati tűzoltói tisztították meg az úttestet a fáktól, amelyek teljes útzárat képeztek. 

Az erős szél Kadarkúton is sok helyen faágakat tört le, fákat döntött ki, amelyek utakra, házakra dőltek. A város területén, tizennégy helyszínen volt szükség tűzoltói beavatkozásra.  

Akadt munkája szép számmal a balatonboglári önkormányzati tűzoltóknak is helyben, valamint a szomszédos Balatonlellén. Mindkét településen lakóházak és melléképületek tetőszerkezetét tépázta meg a vihar, továbbá több utcában a letört faágakat kerülgették az autósok. Volt ahol épületeket veszélyeztettek a megdőlt fák, ezért kérték a tűzoltók segítségét. 

A Kötél Egyesület önkéntes tűzoltói is sorra kapták a helyszíneket a műveletirányítási központtól. Reggeltől egészen sötétedésig járták Kaposvár utcáit, járdákat és több utcát is megtisztítottak a közlekedést akadályozó fáktól. 

Barcs, Nagyatád, Siófok és Marcali térségében is fáradhatatlanul dolgoztak a tűzoltók, motorfűrészek hangjától voltak hangosak a városok és a kisfalvak. Többségében lakóházakra, garázsokra, úttestre és villanyvezetékre dőlt fák ledarabolását végezték az egységek Somogyban. 

Az alábbiakban a nagyatádi tűzoltók felvételeit láthatják.

Megosztás