Fák dőltek ki, ágak törtek le a városban

Továbbra is a legmagasabb riasztás van érvényben a járásban az erős szél miatt. A városgondokság munkatársai délelőtt óta tízen járják a várost. 600-nál is több esetben riasztották a tűzoltókat Somogyban.

– Kidőlt egy nagy gesztenyefa a Széchenyi parkban, egy óriási ág szakadt le a Koch Róbert utcában, a volt tüdőgondozó udvarán is kidőlt egy fa – mondta el Halmai József, a városgondokság ügyeletvezetője.

Délelőtt óta járják a várost, déltől aktívan dolgoznak. Ha a magasban fennakadt, letört ággal találkoznak, akkor körbekerítik a területet, és a tűzoltóság segítségét kérik. Ágak, kisebb gallyak is akadályozzák a közlekedést a városban az erős szél miatt. 

– Nehezíti a munkát az aktív szél, hisz az ágak jellemzően a fák alá esnek le, oda pedig nem engedhetem be a dolgozókat, hisz balesetveszélyes. Az ilyen fákat szalaggal kerítjük körbe, nehogy baleset történjen.

Továbbra is a legmagasabb riasztás van érvényben a járásban. 

Nemcsak a fák, hanem a padok, kukák is megsínylik az időjárást.

Az Aradi utcában egy épület szigetelését megbontotta a szél.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a mai nap folyamán mintegy 600 esetben riasztották a somogyi tűzoltókat, amiből eddig 240 esetet számoltak fel. Közleményükben azt írták, hogy a balesetek megelőzése érdekében a legjobb, ha a meteorológiai riasztással érintett területen mindenki otthon marad. Aki mindenképpen autóba kényszerül, indulás előtt tájékozódjon a meteorológiai helyzetről és az utak állapotáról, mert előfordulhat, hogy a kidőlő fák miatt utakat kell lezárni. Aki teheti, az autójával épületektől, villanyvezetékektől, reklámtábláktól, fáktól távol parkoljon.

Délelőtt több utcából is jelezték az olvasóink, hogy szünetelt az áramszolgálatás. Az E.ON tájékoztatása szerint kollégáik megerősített létszámmal folyamatosan dolgoztak, és úgy tűnik, hogy sikerült helyreállítani a meghibásodásokat.

A szél miatt a vonatok nem, vagy csak jelentős késéssel közlekednek Somogyban. A MÁVINFORM szerint a Somogyszob-Gyékényes szakaszon várhatóan szombat éjjel indulhat majd újra a forgalom, addig Kaposvár és Gyékényes között pótlóbuszok közlekednek, legalább 1-2 órával hosszabb az eljutási idő, mivel helyenként a közúton is korlátozások vannak.

Kaposvár és Somogyszob között több helyen a kidőlt fák eltávolítása és a felsővezeték-hálózat javítása hosszabb időt vesz igénybe, ezen a szakaszon várhatóan vasárnap késő délutánig pótlóbuszok fognak közlekedni, az átszállások miatt a Dombóvár-Gyékényes vonalon akár 60-90 perccel hosszabb eljutási időre kell számítani.

Megosztás