Jogosítvány és világítás nélkül közlekedett az ittas sofőr

A Nagyatádi Rendőrkapitányságra állították elő azt a zákányi férfit, aki jogosítvány és világítás nélkül, ittasan közlekedett Őrtilosban.

A csurgói körzeti megbízottak 2022. november 16-án késő este Őrtilos belterületén figyeltek fel egy világítás nélkül közlekedő gépkocsira, amelynek sofőrje bizonytalanul kacsázott az úttesten. Megállapították, hogy a 36 éves zákányi lakos vezetői engedéllyel nem rendelkezett, mivel a hatóság korábban eltiltotta a vezetéstől, továbbá felmerült nála az ittas járművezetés gyanúja, ezért további mintavételre állították elő.

A Nagyatádi Rendőrkapitányság a férfi ellen az eltiltás és az ittas vezetés miatt bűntetőeljárást indított – írja a police.hu.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére.

Illusztráció. Forrás: police.hu
Illusztráció. Forrás: police.hu

 

Megosztás