Jól hasznosul az önkormányzati vagyon

Nettó 96,6 millió forint bevétele származott Nagyatádnak az önkormányzati vagyon tavalyi hasznosításából. Ebből a legtöbbet, 54 millió forintot, a bérleti hasznosításból származó bevétel teszi ki.

Az önkormányzatnak a vagyonával való gazdálkodásról minden évben számot kell adnia. Ez a május 25-én esedékes testületi ülésen történt meg.

Az önkormányzatnak a vagyon hasznosítása során bérbeadásból származott a legtöbb bevétele tavaly: összesen több mint 54 millió forint (üzlethelyiségek, lakások, területek bérlete). Csaknem 40 millió forintot kapott az intézményei vagyonhasznosításából: a kulturális és sport központ, a fürdők helyiségeinek, valamint a vásárcsarnok üzleteinek bérbe adásából, illetve a piactéri helyfoglások és napi helyjegyek eladásából. Beépített ingatlan és telek eladásából pedig csaknem 2 és félmillió forintos bevétele lett az önkormányzatnak a 2022-es esztendőben.

– Jó eredménnyel gazdálkodtak a város intézményei – hangzott el a testületi ülésen. – Két mutatóban is nőttek a bevételek 2021-hez képest: a bérbeadásból és az intézményi vagyonhasznosításból is több bevétele származott az önkormányzatnak.

Megosztás