Mozdulj nyugdíjas! – sportnapot tartottak az idősek

Az ÁFÉSZ Nyugdíjas Klub ötlete alapján immár hagyománnyá vált, hogy a strand nyitása előtt összegyűlnek a tagok és sportnapot tartanak. Több nagyatádi nyugdíjas klub is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Összegyűltek a nagyatádi nyugdíjasok a strand területén, ahol megtartották a hagyományos sportnapot. Minden évben a strand nyitása előtti napokban találkoznak, korábban a férfiak sövényeket nyírtak, takarítottak a strandon, majd ebéddel és sporttal zárták ezeket a napokat. Most már kifejezetten csak a sportra, a mozgásra összepontosítanak.

A kezdeményezés annyira népszerű lett, hogy idén már nyolc nagyatádi nyugdíjas klub tagjai jöttek el az eseményre, ami reggel egy közös tornával indult, amit az Egészségfejlesztési Iroda vezetője, Boros Ninetta tartott az időseknek. Az átmozgató edzést követően több feladatot kellett az ötfős csapatokba beosztott résztvevőknek teljesíteniük, egyebek között patkót dobtak, fociztak és kosárlabdáztak. 

Ezeken felül egy közlekedési totóval is készültek a szervezők.

–  Megépült a kerékpárút, és azt látjuk, hogy sokan nem tudják, hogy hogyan közlekedjenek helyesen, ezzel próbálunk most is egy picit iránymutatást adni a közlekedéshez. Németh Csaba alpolgármester pedig összeállított Nagyatád történetéről egy 13+1 kérdéses totót, aminek az eredménye szintén beleszámít majd a végeredménybe – mondta el Balatincz Lászlóné, az ÁFÉSZ Nyugdíjas Klub elnöke.

Közben, persze, már az ebéd is rotyogott, babgulyás készült, az asszonyok pedig a csipetkét készítették belevalónak. 

– Nagyon sokat dolgoztunk, hogy minden jól menjen, de ahogy körbe nézek, úgy látom, hogy megérte, mindenkinek jó a hangulata és örömmel csinálják a feladatokat – zárta a beszélgetést az elnök.

(Fotók: Röhrig Dániel)

Megosztás