Jól sáfárkodtak a bábukkal az atádi sakkozók

A másodosztályú sakk Asztalos Lajos csoportjában a harmadik helyen végeztek a Nagyatádi Sakk Egylet játékosai. Az utolsó fordulóban Dunaújvárosban győztek.

Egy hónapos pihenő után a zárófordulóval befejeződött a sakk csapatbajnokság a sakk NB II Asztalos Lajos csoportjában. A nagyatádi csapat ezúttal Dunaújvárosba látogatott, ahol a játékosok, ha minimális arányban is, de végül hozták a kötelező győzelmet.

– Ezzel az eredménnyel csapatunknak ebben az idényben is sikerült a dobogón végezni. A két csapat korábban is nagy küzdelemben szokta eldönteni a mérkőzés sorsát. Ez így történt ezen a napon is – osztotta meg a tapasztalatait Kiss Attila, a Nagyatádi Sakk Egylet elnöke.

Két gyors döntetlent követően, az ifjúsági játékosunk, Molnár Aurél alig több, mint egy órányi játék után feladásra kényszerítette ellenfelét. Aurél ezzel a győzelmével 9 játszmából szerzett 6,5 pontjával a nagyatádi csapat legeredményesebb játékosa lett. Nem sokkal ezt követően édesapja is győztesen állhatott fel a tábla mellől, aki valószínűleg nem akart elmaradni fia mai napi teljesítményétől. Néhány döntetlent követően Szijártó András előbb gyalogot nyert, majd a végjátékban már behozhatatlan előnybe került. A győztes pontot végül az első táblán Matko Ognjennek köszönheti a csapat, aki türelmesen építgette előnyösebb állását, majd a negyedik óra végén megadásra késztette ellenfelét.

A mérkőzés érdekessége, hogy hét táblán is eldőltek a játszmák és mindössze két békés döntetlen született. A bajnokság végére is maradtak izgalmak, ugyanis a második helyen álló Szentlőrinc csapata 10,5 pontot szerzett, amivel kis híján beérte az élen álló decsi együttest, akik végül teljesen megérdemelten, de mindössze fél pont előnnyel szerezték meg a bajnoki címet.

A mérkőzés krónikája:

Győzött: Matko Ognjen (1. Tábla), Molnár Aurél (4. Tábla), Molnár Aurél jr. (5. Tábla), Szijártó András (7. Tábla).

Döntetlen: Máthé Gáspár (2. Tábla), Kőnig Balázs (6. Tábla), Ferencz Miklós (8. Tábla), Kondákor Márk (10. Tábla), Bocska János (11. Tábla).

Végeredmény: Dunaújváros – Nagyatád 5,5 – 6,5

A forduló többi eredménye:

Szentlőrinc – Kármi Pécs 10,5 – 1,5
Kaposvár – Komló 7.5 – 4,5
Decs – Baja 7,0– 5,0
Fehérvár SE– Marcali 6,5 – 5.5

A bajnokság végeredménye:

1. Decs 70,5 pont
2. Szentlőrinc 70,0 pont
3. Nagyatád 64,0 pont
4. Baja 61,5 pont
5. Fehérvár SE 56,5 pont
6. Dunaújváros 50,0 pont
7. Kármin Pécs 42,5 pont
8. Marcali 42,0 pont
9. Komló II. 41,0 pont
10. Kaposvár 36,0 pont

Megosztás