Jön a hidegfront, még havazhat is!

Ma még áprilisi meleg lesz, de csütörtökön egy hidegfront éri el térségünket, és egyre nagyobb területen, várhatóan Somogy dél-nyugati részén is havas eső, havazás váltja fel az esőt.

A kora tavaszt idéző karácsony után még szerdán is kitart az évszakhoz képest enyhe idő, napközben akár 12 fokig is melegedhet a levegő.

Csütörtökön napközben fordul északira-északnyugatira a a légmozgás iránya a Dunántúlon, így megkezdődik a hideg levegő beáramlása. Nyugaton és ezen belül – a műholdas képek eddigi adatai szerint – Nagyatád térségében is várhatóan havas eső, majd havazás válthatja fel az esőt. Már legfeljebb csak 4 fokot mérhetünk majd.

Pénteken inkább az ország északi, magasabban fekvő területein maradhat meg a hótakaró. Szeles lesz az idő, a Dunántúlon nagy területen viharos lesz az északnyugati szél, és a hőmérséklet jelentősen visszaesik, délután mindössze 0, +3 fokot mérhetünk. 

A szombat reggel országszerte fagyos lesz, felénk – 3 fok körül, majd szilveszterre enyhülés, szeles idő és némi folyékony halmazállapotú csapadék érkezhet: az év utolsó napján + 7, újévkor pedig már + 9 fokig is melegedhet napközben a hőmérséklet.

 

Megosztás