Jubileumi versenyre nevezték a város virágait

A Virágos Magyarország harmincéves története során mindig benevezett Nagyatád a versenyre. Idén sincs ez másképp, sőt, ebben az évben a Szent István parkban található jubileumi fasor is díjazott lehet.

Idén már harmincadik alkalommal hirdette meg a turisztikai ügynökség a Virágos Magyarország elnevezésű versenyt, amire Nagyatád rendre benevez, sőt, 2005-ben a környezetszépítő mozgalom fődíjat is megkapta a városunk. Az ezt követő évben ezért Nagyatád képviselte Magyarországot az európai versenyen, az Entente Florale Europe-on, ahol arany minősítést kapott.

Tavaly a legszebb főtér díját kapta meg a város, ami a Magyar Tájépítészek Szövetségének és a Magyar Turisztikai Ügynökségének a közös díja volt, de szinte minden évben valamilyen elismeréssel gazdagodik Nagyatád ezen a versenyen, az ügynökség listáját itt lehet böngészni.

Idén nemcsak a településként nevezett be Nagyatád, hanem a tematikus listán a Legszebb fasor megtisztelő címet igyekszik elnyerni. A jubileumi fasort Nagyatád várossá avatásának ötvenedik évfordulóján adták át a Szent István parkban, amiről bővebben itt számoltunk be.

A városgondnokság munkatársai a múlt hónap végén csaknem 18 ezer tő virágot ültettek el városszerte.

Megosztás