Kacaj és zsivaj az udvarokon, elkezdődött az óvoda

Múlt héten egyáltalán nem volt óvoda a takarítás miatt, előtte pedig hat hétig nyári oviba járhattak a gyerekek, de ma reggel már mindenki a saját óvodájába mehetett. 82 kiscsoportos iratkozott be.

A múlt héten a Nagyatádi Óvodák mindegyik épülete takarítás miatt volt zárva, de ma reggel az összes nagyatádi óvodás a saját csoportjában kezdhetett a hosszú nyarat követően. Sokan jártak nyári oviba.

– Elég magas csoportlétszámmal működött a nyári ovi, augusztusban három, előtte pedig négy csoport volt. Akik igényelték, mindenkinek tudtunk helyet biztostani – mondta el Szantner Katalin, a Nagyatádi Óvodák vezetője. – A gyerekek étkeztetéséről a NINESZ gondoskodott.

Beszél arról is, hogy a város minden óvodája fogadóképes, rendezett és tiszta, köszönhetően a múlt heti munkáknak.

– A héten még kicsit kevesebb a gyerek, de ez a nyári időszak végén megszokott – fogalmazott a vezető. – Már nagyon vártuk, hogy kezdődjön az új nevelési év, és a gyerekek is örülnek, hogy újra találkozhatnak a barátaikkal.

Bár országosan más a helyzet, de Nagyatádon szerencsére nemcsak gyerekből, hanem óvónőből sincs hiány, derült ki a vezető elmondásából. 82 kiscsoportos kezdi meg az óvodát a következő hetekben, szeptember elejétől a befogadás időszaka kezdődik, fokozatosan érkeznek majd a kicsik a csoportokba. 

Megosztás