Karanténba került a lábodi ovi két csoportja

Bár mától már csak ügyeletet vállalhatnak az óvodák, egy kisgyermeket így is haza kellett küldeniük a lábodi oviból, mivel érintkezésbe került egy fertőzött csoporttársával a múlt héten.

A nevelési intézmények a szigorítások értelmében mától bezártak, ám az óvodákban továbbra is kérhetnek ügyeletet gyermekeik számára azok a szülők, akik igazoltan nem tudják elhelyezni máshol a gyermeküket. A lábodi Csicsergő óvodában mától három gyermek ügyeletét kérelmezték, ám ebből az egyiküket máris haza kellett küldeniük, ugyanis kapcsolatba került egy fertőzött ovis társával.

A múlt héten kedden egy testvérpár, akik külön csoportba jártak az oviban, délutánra rosszul lettek, hőemelkedésük lett. Mintát vettek tőlük, és mostanra derült ki, hogy pozitív lett a covid-tesztjük.

Ennek értelmében az összes gyerek, aki érintkezésbe került velük, vagyis mindkét csoport 10 napos házi karanténba kényszerül, beleértve az óvónőket és a dajkákat is – mondta az Atádhírnek Vida Tünde intézményvezető. – Az egyik ovisunk, akinek kérték az ügyeletét a szülei, az egyik beteg testvérrel egy csoportba járt, így most őt is haza kellett küldenünk. Csütörtökön jár le a 10 napos karantén.

Még további két gyermek esetében kértek ügyeletet a szülők, ők olyan csoportba jártak, amely nem volt érintett a fertőzésben.

Megosztás