Két alkalommal is vágástéri hulladék égetése miatt szabadult el tűz a hétvégén

A nagyatádi ipartelepen és Segesden is kerti- és vágástéri hulladékot akartak elégetni a hétvégén, mindkét esetben nem tudták megfékezni a lángok terjedését, így a tűzoltók beavatkozására volt szükség.

Először szombaton keletkezett tűz a taranyi úti ipartelepen: itt a délelőtti órákban 30 négyzetméteren faágakat és egyéb vágástéri hulladékot akartak elégetni. Azonban a feltámadó szél miatt a tűz átterjedt a száraz, füves vegetációra, a lángok 300 négyzetméteren terjedtek szét. A helyszínen lévők igyekeztek megfékezni a tüzet, közben értesítették a tűzoltókat. A nagyatádi hivatásos tűzoltók egy szerkocsival kivonultak, és két vízsugárral sikerült eloltani a lángokat.

Vasárnap délelőtt hasonló eset történt Segesden, a Vörösmarty utcában: itt az egyik lakos kerti hulladékot gyújtott meg, és nem sikerült kordában tartania a lángokat. A tűz végül átterjedt a száraz avarra, és másfél hektáron lángolt fel az aljnövényzet. Félő volt, hogy a tűz a közeli erdőre is átterjed. A helyszínre három szerkocsival szálltak ki a nagyatádi hivatásos és a segesdi önkéntes tűzoltóság emberei. A tüzet egy vízsugár és kézi szerszámok segítségével sikerült eloltani.

(A nyitókép illusztráció)

Megosztás