Kerékpáros programsorozat indul Nagyatádon

Nagyatád Város Önkormányzata az „Élhető Nagyatád” projekt keretében számos fejlesztés mellett a meglévő kerékpárút-hálózat továbbfejlesztését is megvalósítja. Ennek kapcsán a közeljövőben számos olyan program valósul meg Nagyatádon, ami a közlekedésbiztonságot és a kerékpáros közlekedési kultúra fejlődését segíti elő.

A “Két keréken Nagyatádon” egy most induló, kerékpáros szemléletformáló rendezvénysorozat. Egyebek között egy átfogó, a közlekedésbiztonságot érintő kampány indul a közösségi médiában, az Atádhír portálon, illetve egy tájékoztató füzet formájában.

Ezeken túl számos – a kerékpározással kapcsolatos – program is megvalósul a városban. A szemléletformáló programsorozat egyes elemeit helyi közösségi rendezvényeken, a helyi általános iskolákban és az óvodákban bonyolítják le.

A gyerekek számára közlekedésbiztonsági és balesetmegelőzési, a felnőtteknek pedig a közlekedési kultúra fejlesztésével kapcsolatos programokat szerveznek a következő időszakban.

A közeljövőben több biciklis túra és egy amatőr fotópályázat is várja a nagyatádiakat, a pályázat keretein belül az európai mobilitási héthez is csatlakozik Nagyatád, végül pedig egy kerékpáros felvonulást szerveznek, amivel egy olyan várost teremtenének – legalább egy napra -, ahol a gyerekek, a fiatalok, a felnőttek és az idősek is biciklire ülhetnek.

A programokon való részvétel azt is jelenti, hogy a kampány végén a résztvevők értékes nyereményekben részesülhetnek, így mindenképpen érdemes követni a kampány Facebook-oldalát, ahol időről időre részleteket osztanak meg a közelgő eseményekről, illetve az programokról képes, videós és szöveges beszámolók is láthatók, illetve olvashatók lesznek.

Elsőként május 26-án a Városi Gyereknapon várják a szervezők az óvodásokat és az iskolásokat.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében Nagyatád Város Önkormányzata az „Élhető Nagyatád – A városközpont és a Jókai lakótelep fenntartható és környezettudatos megújítása” című, TOP_PLUSZ-1.2.1-21-SO1-2022-00094 azonosító számú projektet valósítja meg.

Megosztás