Két nagyatádi vívta a diákolimpia döntőjét

Ritka dolog történt Mosonmagyaróváron, ugyanis két nagyatádi serdülő vívta a judo diákolimpia döntőjét. Összesen három versenyző állt tatamira Nagyatádról, de ugyanitt egy másik versenyen szintén atádi arany született.

Mosonmagyaróváron rendezték meg az országos judo diákolimpia döntőjét, ahol 73 kilogrammban két nagyatádi jutott a döntőbe. Nagy Nándor, a Bárdos iskola tanulója, valamint Bálizs Balázs, az Árpád iskola diákja küzdött meg az aranyéremért. A fináléban végül Nagy Nándor diadalmaskodott. 

A klub harmadik versenyzője, aki a részt vett a diákolimpián, Toldi Izabella Virág az 52 kilogramm 7. helyezettje lett a versenyen.

A diákolimpiát követően a Delta Kupa következett Mosonmagyaróváron, ahol nemcsak magyar, hanem osztrák versenyzők is szép számmal szerepeltek. Köztük a nagyatádi Szabó Menyhért a diák C korosztályban magabiztos győzelmekkel jutott döntőbe, ahol szintén győzni tudott, így aranyérmes lett.

A Nagyatádi Judo Club versenyzőit Novák Szilvia és Botka Gábor készítette fel. A versenyzők most egy időre megpihenhetnek, hisz a következő versenyt szeptemberben rendezik majd ebben a sportágban.

(Képek: Nagyatádi Judo Club)

Megosztás