Kétarcú mérkőzéseket játszottak a nagyatádi csapatok

Szombaton nemcsak a Nagyatádi FC, hanem a kézilabda-csapataink is pályára léptek. A férfiak haza pályán fogadták a tavalyi bajnok Nagykanizsát, a nők pedig a nemrég még szebb napokat látott Siófokhoz látogattak.

Nagyatádi FC – Csurgói TK 1:0 (1:0) Gólszerző: Orsós György Máté (öngól)

A megyei első osztály ötödik fordulójában a Csurgó csapata látogatott Nagyatádra. A mieink nem tétlenkedtek, magukhoz ragadták a kezdeményezést, aminek hamar meglett az eredménye. A nyolcadik percben a pálya baloldalán vezetett támadást az NFC, és egy középre lőtt labda egy csurgói lábról csorgott a kapuba, amivel a mieink megszerezték az előnyt. A betömörülő csurgói védelem azonban a játékrész további részében feltörhetetlennek bizonyult, az NFC távoli lövésekkel próbálkozott, amik közül az egyik a felső lécen csattant, ám az örökérvényűnek hitt futballközhely, amely szerint a hazai kapufáról csak befele pattanhat a labda, nem igazolódott be, és maradt az egygólos előny. A második félidőben a csurgóiak bátrabban, kezdeményezőbben játszottak, bár finoman szólva sem volt folyamatos a játék, dr. Hegedűs játékvezető sípja jelentős igénybevételnek volt kitéve. A mérkőzés legnagyobb helyzetét végül a Csurgó gárdája tudta kialakítani, Paunovic Márkó bravúrral védett, aminek köszönhetően a lefújásig maradt az egygólos nagyatádi előny.

Nagyatádi RKC (férfi) – Nagykanizsa 24:33 (16:12)

A tavalyi bajnokság első helyezettjével mérkőzött meg a Nagyatádi RKC férficsapata, ahol bemutatkozott Falusi Dániel, aki előzőleg Gyöngyösön, az ifjúsági első osztályban három szezont játszott. Az első játékrész atádi fölényt, paprikás hangulatot és jó játékot hozott, a mieink négygólos előnnyel mehettek szünetre, amely a második félidő nyolcadik percére már semmissé lett, a Nagyatádi RKC tizenegy percig nem lőtt gólt, háromnegyed óra játék után már hat góllal vezetett a tavalyi aranyérmes, végül kilencgólos győzelemmel távoztak Nagyatádról.

Siófok KC – Nagyatádi RKC (női) 32:19 (13:12)

A nemrégiben még szebb napokat látott Siófok KC csapatánál vendégeskedett a Nagyatádi RKC női csapata. A siófokiak 2019-ben megnyerték az EHF-kupát, az előző idényben pedig Európa Liga-negyeddöntőt játszottak, illetve az ötödik helyen zártak az első osztályban, de a klub fizetési nehézségei miatt a keret és a szakmai stáb is távozott a nyáron, sőt, az utánpótláscsapatból tizenhárom játékos sem vállalta a játékot, mindezek eredményeképpen a klub nem kapott engedélyt az NB 1-es indulásra, így az NB 2-be, azaz a harmadosztályba nevezték a csapatot.

Az első félidőben szinte végig döntetlenre álltak a felek, minden gólra érkezett válasz, ám a második félidőben az atádiak nem tudták átmenteni az első félidei formájukat, a Balaton-partiak góljaira mintegy negyedórán át nem érkezett nagyatádi válasz, ezért tizenhárom gólos vereséggel kezdték a szezont a mieink.

A következő fordulóban az NFC Jutában vendégeskedik, de ma délután is játszanak egy gálamérkőzést, erről bővebben ide kattintva olvashatnak. A női kézilabdacsapat a Mohács gárdáját látja vendégül a sportcsarnokban jövő szombaton délután négy órakor, a férfiak pedig Siklósra látogatnak a második fordulóban.

Megosztás