Kifizetik a megváltozott munkaképességűek bérét

A múlt héten írtunk arról, hogy az ERFO Közhasznú Nonprofit Kft. a megemelkedett rezsiköltségek miatt három hónapra bezár. A dolgozók elmondása szerint nem volt egyértelmű, hogy ebben az időszakban kapnak-e fizetést.

Pénteken számoltunk be róla, hogy az ERFO Nonprofit Kft. december 1-jén bezárt, és csak márciusban vehetik fel a munkát újra az ottani dolgozók. Az egyik munkatársukkal beszéltünk, aki nem tudta egyértelműen megmondani, hogy kapnak-e bért erre az időszakra.

Megkeresésünkre az ERFO Nonprofit Kft. a válaszában azt írta:

A nagyatádi telephelyünkön 79 fő dolgozik, több mint 90 %-ban megváltozott munkaképességűek. A 418/2022 (X.27). Kormányrendelet lehetőségének köszönhetően az állásidő alatt valamennyi kollégánk megkapja a bérét.

Az általuk idézett kormányrendelet a rehabilitációs foglalkoztatás veszélyhelyzeti működéséről szól, és nagyvonalakban azt tartalmazza, hogy a rehabilitációs foglalkoztatásban bér- és többletköltség-támogatás a munkavégzés időtartamától függetlenül érvényesíthető azon megváltozott munkaképességű munkavállaló után, aki keret- és támogatási szerződéssel rendelkező akkreditált munkáltatónál, azaz a leállástól függetlenül az állami bértámogatást megkapja a foglalkoztató.

Megosztás