Kilométerekkel, dallal és összefogással Miziért

A 9 éves, Louis-Bar-szindrómás kislány és családja megsegítésére már többen összefogtak, érkeznek a felajánlások. Az egyik legérdekesebb egy 77 éves, Nagyatádon élő holland állampolgáré.

Az örökletes, gyógyíthatatlan betegségben szenvedő nagyatádi kislány sorsa sok embert megindított. Az együttérzés nyomán elkezdődött a segítségnyújtás. Magánszemélyek és vállalkozások egyaránt szerepet vállalnak ebben.

Akadt, aki csomagot állított össze gyermeknapra, felajánlást tett például a Bütyök Állatudvar, a MintAgyerek zenekar a megzenésített versemmel tette közzé az Atádhír cikkét – sorolja a példákat a kislány édesanyja, Anita.

Szerkesztőségünk tud olyan nagyatádi munkahelyről is, ahol gyűjtést indítottak a család javára, de meglepetésnek szánják, így erről nem közlünk több részletet. Mások a közelgő születésnapján szeretnék felköszönteni Mizit. Az egyik, vele foglalkozó gyógypedagógus pedig arról számolt be, hogy több fiatal is fölajánlotta, játékos foglalkozásokat szerveznének a kislánynak. Ezzel egyrészt társaságot biztosítanának számára, másrészt kissé tehermentesítenék a szüleit.

Egészen különleges felajánlást tett egy tizenhat éve Nagyatádon lakó holland állampolgár. Egy projektet indított „Kilométerek Mizinek” címmel. Azt vállalja, hogy az atádi ironman napján, augusztus 14-én a színpadon felállítandó görgőn teljesíti a 180 km-es kerékpáros távot 77 évesen. Dr. Herr Gyula fesztiváligazgató biztosítja számára a lehetőséget, miként az orvosi felügyeletet is. Aznap a versenyzők és a közönség soraiból bárki támogathatja a családot, akár kisebb összeggel is.

Ha emberfeletti a probléma, akkor segíteni kell – indokolja döntését Theo Spilleman. – Örülök, hogy én ennyi idősen is egészséges vagyok, így aztán segíthetek másokon, hálás vagyok ezért istennek. Engem erre neveltek, özvegyen maradt édesanyám 12 évesen papi szemináriumba küldött, aztán szociális munkásként, majd orvoslátogatóként dolgoztam, a szolidaritás mentalitása máig megmaradt bennem: ha tudok, segítek.

Theo szponzorokat is keres, egyet-kettőt már talált is, ők nagyobb hozzájárulást vállaltak, amivel ki fogják egészíteni a „Kilométerek Mizinek” akció napján összegyűlő adományokat. Ezeket a rendezvény végén, a helyszínen szeretnék átadni Mizi családjának.

Megosztás