Kiválóan szerepeltek a NUTE úszói Marcaliban

14 arany, 11 ezüst és 5 bronzérmet hozott haza Marcaliból a Nagyatádi Úszó és Természetjáró Egyesület a hétvégén. Az idei első versenyükön a 18 fiatal összesen 52-szer állt rajtkőre.

A Nagyatádi Úszó és Természetjáró Egyesület (NUTE) március 4-én a NivoMed által szerverzett Marcali Sprint Úszóverseny első fordulójában versenyzett, ahol összesen nyolc úszóegyesülett száznál is több fiatalja állt rajtkőre. A legfiatalabb nagyatádi mindössze hét évesen három aranyérmet is szerzett.

A versenyen 18-an képviselték a csapatot, ők összesen 52-szer ugrott vízbe.

– Két kategóriában lehetett elindulni, a versenyzők az időeredményük alapján, futamokba sorolva indulhattak a megmérettetésen. 25, 50 és 100 méteres távokat teljesítettek a 25 méteres medencében – mondta el Gáspár Réka, az egyesület elnöke. – A korosztályos értékelés alapján a csapatunk végül 30 éremmel (14 arany, 11 ezüst és 5 bronz), valamint 13 oklevéllel zárta a versenyt.

Az elnök elmondta, hogy büszke a gyerekekre, valamint megköszönte az edzőtársa, Kuckó Anita munkáját is.

Legközelebb az egyesület úszói Kaposváron állnak rajthoz március végén.

A NUTE csapatának tagjai
A NUTE csapatának tagjai

A NUTE csapatának indulói: Farkas Bulcsú, Farkas Eperke, Farkas Huba Ferenc, Fekete Zoé, Horváth Kira, Juhász Amina, Kisgyőri Lujza, Kisgyőri Tünde, László Abigél, Molnár Levente, Nagy Réka Jázmin, Németh Emil, Németh Kristóf, Pintér Mirkó, Rappó Viktória Luna, Stróhmajer Dárius, Stróhmajer Lilu és Talián Dóra.

Megosztás