Korlátozások a az élelmiszer-láncok atádi üzleteiben is

Egymás után jelentettek be mennyiségi korlátozásokat a hatósági áras termékekre a nagyobb üzletláncok. A Lidl, a Spar és a Tesco is lépett: maximálják a megvásárolható mennyiséget az árstopos termékekből.

Ilyet utoljára a koronavírus-járvány első hullámának idején, a felvásárlási láz időszakában tapasztalhattunk. 

Az élelmiszerár-stop ma lépett érvénybe. Elsőként a Lidl, aztán a Tesco és a Spar is közzé tette, hogy korlátozásokat vezet be a hatósági árral érintett termékekre. 

– A kiemelkedő érdeklődésre tekintettel úgy döntöttünk, hogy február 1-jétől mennyiségi korlátozást vezetünk be a hatósági áras termékek esetében. A döntéssel azt szeretnénk elérni, hogy továbbra is a megszokottak szerint tudjon hozzájutni mindenki háztartási mennyiségben az érintett termékekhez – idézte a SPAR Magyarország egyik vezetőjét a Portfolio.

A Lidl például a következő mennyiségi korlátot vezette be: kristálycukor: 10 kg, búza-finomliszt: 10 kg, UHT tej: 12 liter, napraforgó-étolaj: 10 liter vásárolható egyszerre. Hasonló mennyiségekkel találkozhatunk a többi élelmiszer-láncnál is.

Az alapvetően magas mennyiségi korlátozások alapján látszik, hogy az áruházak leginkább azt igyekeznek elkerülni, hogy kereskedelmi mennyiségben vásárolják fel az árstopos termékeiket – állapította meg a lap. Ugyanis a kisboltokon csattant az ostor: ők többnyire már csak drágábban tudják beszerezni az érintett termékeket, mint amennyiért most eladhatnák, ezért inkább elkezdték az olcsóbb diszkontüzletekben megvenni az árut.

Benéztünk a nagyatádi Lidl-be, ott kifüggesztették nemcsak a kötelező tájékoztató táblákat, hanem a korlátozást jelző feliratokat is, és láthatóan nagyon ügyelnek a törvényességre. Érdeklődtünk a Penny Market nagyatádi üzletében is, ott azt mondták az eladók, náluk magánszemélyekre nem vonatkozik a korlátozás. 

Fotó: Röhrig Dániel
Fotó: Röhrig Dániel

Megosztás