Korlátozások a somogyi erdőkben

A SEFAG Zrt. területein február elsején, a Kaszó Zrt. által kezelt területeken pedig már holnaptól érvénybe lép az erdőlátogatási korlátozás. Térképen mutatjuk a tilalom hatálya alá eső területeket.

2023. február 1. és 2023. február 28. között erdőlátogatási korlátozás lép érvénybe a SEFAG Zrt. által haszonbérelt vadászterületeken, azon belül az általa vagyon kezelt erdőterületeken. A korlátozás nem érinti a SEFAG Zrt munkavállalóit, az érvényes vállalkozói szerződéssel munkát végző vállalkozókat, a kiadott faanyag gyűjtésére vonatkozó érvényes engedéllyel rendelkezőket, a jelzéssel ellátott turista útvonalakat használó turistákat, valamint a nem erdőlátogatónak minősülő, egyéb jogszabályok alapján belépésre jogosultakat – írja a weboldalán a SEFAG Zrt.

A korlátozás minden nap délután 3 óra és másnap reggel 9 óra között lesz érvényben.

A SEFAG Zrt. területei
A SEFAG Zrt. területei

A Kaszó Zrt. által kezelt területeken a korlátozás holnap, azaz január 23-án lép életbe, és egészen március 15-ig tart. Naponta reggel 6 és délelőtt 11 óra, valamint délután 2 és este 6 óra között esik a látogatási tilalom hatálya alá az erdő egy bizonyos része. A társaság a felhívásban megemlíti, hogy a Lombkorona Tanösvény, a Fafaj- és Vadismereti Tanösvény, a Vadaspark, valamint a Dr. Marián Miklós sétány a tilalom ideje alatt is látogatható.

Kaszó Zrt., pirossal a látogatható terület
Kaszó Zrt., pirossal a látogatható terület

 

Megosztás