Kötelező lesz a maszkhasználat a piacon és a vásárcsarnokban

Csütörtöktől kötelezővé teszi a városgondnokság a Nagyatádi Piac és Vásárcsarnok teljes területén az orrot és szájat eltakaró maszk használatát az eladók és a vevők számára egyaránt.

A nyitvatartási idő alatt kötelező maszkhasználat nov. 5-től érvényes elrendeléséről a városgondnokság ma délután tájékoztatta szerkesztőségünket. Eszerint a rendelkezés visszavonásig érvényes.

Az intézkedés hátterében minden bizonnyal az állhat, hogy az elmúlt hetekben folyamatosan romlik a járványhelyzet Somogyban és a Nagyatádi járásban is. Tegnap írtunk róla, hogy a megyében 44-szeresére nőtt az igazolt fertőzöttek száma a járvány második hullámának ideje alatt.

A legutóbbi testületi ülésen Nagyatád polgármestere fel is hívta a figyelmet: egyre súlyosbodik a városban és környékén is a helyzet, ezért mindenkit arra kér, tegyük meg, ami rajtunk múlik, éljünk a nyilvánvaló védekezési lehetőségekkel. Használjunk maszkot, ügyeljünk a kézfertőtlenítésre, tartsunk távolságot; amit lehet, intézzünk telefonon és interneten, továbbá kerüljük a tömeget. Ormai István hangsúlyozta: a kockázat fokozott veszélye miatt ismét sok hagyományos nagyatádi program kényszerűen elmarad.

Megosztás