Letartóztatták a szerb embercsempészt – videóval!

Akár 15 év börtönbüntetést is kaphat az a férfi, aki a hét elején 16 illegális bevándorlót próbált meg átcsempészni Magyarország területén.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a rendőrök augusztus 18-án hajnali 2 órakor Iharosberényben félreállítottak egy furgont igazoltatás céljából. A gépkocsi vezetője miután megállt, kiszállt az autóból és elfutott, ám később nyomkövető kutya segítségével megtalálták. Az autóban összesen tizenhat, magukat szír, egyiptomi és palesztin állampolgárságúnak valló külföldi utazott, akik nem tudták igazolni sem személyazonosságukat, sem Magyarországon tartózkodásuk jogszerűségét. Őket visszakísérték az ideiglenes határzárhoz.

A rendőrök a 23 éves szerb sofőrt – bűnügyi őrizetbe vétele mellett – augusztus 18-án embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A megyei nyomozók előterjesztést tettek T. Lazar letartóztatásának indítványozására, amit a Kaposvári Járásbíróság augusztus 20-án elrendelt. Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 

Megosztás