Lomtalanítás lesz a héten

Csütörtökön az északi, pénteken pedig a déli városrészben jár a tömörítős hulladékgyűjtő gépjármű. Szombaton az elektronikai hulladékokat és az autógumikat adhatjuk le a gyűjtőjáratoknál.

A tavaszi lomtalanítási akció időpontja:
2018. április 12. csütörtök, Északi városrész
2018. április 13. péntek, Déli városrész
A lomtalanítás lebonyolítására a szolgáltató tömörítős hulladékgyűjtő gépjárművet biztosít.
A háztartásban keletkezett lomot a lomtalanítás napján reggel 7 óráig, az ingatlan előtti közút mellé, a forgalmat nem akadályozó módon kell kihelyezni, hogy a célgépek és a dolgozók könnyen meg tudják közelíteni.
Közös gyűjtőedény használatára kötelezett ingatlanok (társasházi ingatlanok) lomhulladékának elszállítása szintén a fent megjelölt napokon történik. A cég arra kéri a társasházak lakóit, hogy a társasház részére rendelkezésre bocsátott gyűjtőedények – vegyes hulladékok gyűjtésére szolgáló – mellett szíveskedjenek elhelyezni lomhulladékaikat.
Azt is kérik, hogy a kisebb méretű lomhulladékot zsákban vagy dobozban szíveskedjenek kitenni, a szétszóródás megelőzése érdekében (elkerülendő a fölösleges cirkuszt).
Felhívják a lakosság figyelmét, hogy a lomtalanítás során kizárólag nagydarabos, azaz a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladó lomhulladék kerül elszállításra. Magyarán: a lom továbbra sem tartalmazhat háztartási hulladékot, építési törmeléket, kerti hulladékot és faágat, autógumit, elektronikai hulladékot (pl: hűtőszekrény, televízió), illetve veszélyes hulladékot (pl: festék, gyógyszer, vegyszer)!

Figyelem: a szolgáltató egy helyről csak egy alkalommal szállít el lomhulladékot.

Közleményük szerint lomhulladékot kizárólag attól az ingatlantól áll módjukban elszállítani, amelynek tulajdonosa az ingatlanra vonatkozóan a rendszeres hulladékelszállítást nem szünetelteti, illetve nem rendelkezik a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjhátralékkal.
2018. április 21-én (szombaton) lehetőség lesz az ép, nem kifosztott állapotú elektronikai hulladékok – tv képcsővel, hűtő motorral, mikrohullámú sütő, kisrádió, számítógép, monitor, porszívó stb. – és háztartásonként 5 db személyautó gumi leadására az erre a célra indított gyűjtőjáratnál az alábbi helyszíneken és időpontokban:

A nagyatádi hulladékudvarban (Nagyatád, Szarvas u. 2532. hrsz.) egész évben, továbbra is térítésmentesen adhatók le a háztartásokból származó elkülönítetten (szelektíven) gyűjtött hulladékok és a lakossági veszélyes hulladékok, valamint háztartásonként évente 5 db személyautó gumi. Ezért azt kéri a szolgáltató, hogy az újrahasznosítható csomagolási hulladékokat (fehér és színes üveg, papír, műanyag, fémdoboz, italos kartondoboz) ne a lomokkal együtt helyezzék ki a lakók, hanem használják a kihelyezett elkülönített (szelektív) hulladékgyűjtő szigeteket, a családi házas övezetben a házhoz menő elkülönített (szelektív) hulladékgyűjtést és a hulladékudvart.
A szabálytalan közterületi hulladékkihelyezést a közterület-felügyelet munkatársai ellenőrzik és szankcionálják.

Megosztás