Magyar Kupát nyert a nagyatádi dzsúdós

Az elmúlt hétvégén Pakson rendezték meg az utánpótlás Atom-kupát, a Köves László-emlékverseny keretében pedig négy versenyt rendeztek. Szabó Menyhért Magyar Kupa-győztes lett.

A hétvégén Paks volt a judo fővárosa, ugyanis kilencvennégy egyesület mintegy nyolcász sportolója igyekezett elnyerni az érmeket egy kétnapos viadalon, ráadásul az Atom-kupán nemcsak magyar, hanem román, szerb, szlovák, svájci és ukrán utánpótláskorú sportolók is indultak.

Az első versenynapon máris volt oka büszkeségre a Nagyatádi Judo Clubnak, ugyanis Szabó Menyhért a diák C korcsoportban hódította el a Magyar Kupát. Ugyanaznap Nagy Timót Ferenc az országos bajnokságon lett ötödik helyezett a diák A korcsoport -60 kg-os mezőnyében.

Másnap a serdülők küzdöttek meg az Atom-kupán, ami egyben országos rangsorverseny is volt. Itt Horváth Lilla +63 kg-ban lett bronzérmes, Bálizs Balázs pedig a -81 kg-os mezőnyben állhatott a dobogó harmadik fokára, ezzel pedig minden nagyatádi versenyző pontszerző helyen végzett a rangos eseményen.

(További képek a Nagyatádi Judo Club facebook-oldalán)

Megosztás