Már csak heti háromszor kapnak iskoletejet az iskolások

Amikor elkezdődött az iskolatej program, akkor heti öt napon át kaptak a gyerekek tejterméket, majd ez leszűkült négyre. A koronavírus-járvány okozta leállást követően újraindult a program: már csak heti három napon át.

Az iskolatej egy részét az EU fizeti, a program nagyobbik hányadát a magyar költségvetés. Bár a tejtermelők és az agrárminisztérium szerint is fenn kell tartani az iskolai tejosztást, a költségvetés helyzetére hivatkozva a tárca nem emeli a programra fordított 3-4 milliárd forintot – írja az Agrárszektor.

A szakportál megfogalmazása szerint a program már a korábbi években is viszonylag szűkös költségvetéssel működött, egy idő után heti öt nap helyett csak négy napon kaptak tejtermékeket a gyerekek, de ebben tanévben, a program az újraindítását követően már csak heti három napon át osztanak tejet, tejterméket a gyerekeknek.

Azt írják még: számtalan gyerek esetében, különösen a szegényebb régiókban az iskolatej az egyetlen tartalmas és egészséges táplálék, amihez a nap folyamán hozzájutnak.

A többi magyar általános iskolához hasonlóan a nagyatádi általános iskolákban is működik a program, és Iváncsics Gyula főigazgató megerősítette, hogy az eddigi heti négy nap helyett heti háromszor kapnak tejterméket az iskolák.

(A nyitókép illusztráció, forrás: depositphotos.com)

Megosztás