Másfél éve hevernek a rönkök a 68-as út mentén

Talán új szoborpark lesz Ötvöskónyi és Nagyatád között, vagy ez egy mementó, hogyan nem kell munkát végezni – hangzott el tegnap a képviselő-testület ülésén. Úgy tudjuk, a Közút megbízott vállalkozója egyszerűen eltűnt.

Frissítés 13.45 órakor: 

Máris megkaptuk a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályától a választ.

A 68-as út mentén lévő farönköket a vállalkozó a szerződés határidejének lejártáig nem szedte össze, emiatt azt társaságunk kapacitás függvényében saját hatáskörben fogja elszállítani.

2021 novemberében írták az Atádhírnek olvasóink, hogy a 68-as főúton, Nagyatád és Segesd között a fakivágások után még mindig az úttest szélén hevernek a farönkök és a gallyak, szerintük balesetveszélyesek. Mint kiderült, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megbízásából egy külső vállalkozó végezte a munkálatokat. A Közút kommunikációs osztálya akkor azt válaszolta kérdésünkre, hogy igyekeznek tartani a január végi befejezési határidőt.

2022 februárjában ismét jelezték olvasóink, hogy a rönkök még mindig ott vannak. A Közút azt írta: „továbbra is ütemezetten zajlik a favágás és ezután az ágak, farönkök elszállítása… a befejezési dátumot a vállalkozó kérésére meghosszabbítottuk 150 nappal”. Hozzátették: a vállalkozó a kapacitása függvényében folyamatosan elszállítja a faágakat.

Hamar a teljesítőképessége határára érhetett a vállalkozó.

A levágott rönkök másfél éve ott vannak az út mellett – hívta fel a figyelmet dr. Ludas László alpolgármester a nagyatádi képviselő-testület tegnapi ülésén. – Talán egy új szoborpark készül Ötvöskónyi és Nagyatád között, vagy ez egy mementó, hogyan nem kell munkát végezni.

A témához hozzászólt Kárpáti László képviselő is, mondván, a megyei közgyűlés ülésén rákérdezett erre a közútkezelő somogyi igazgatójától, aki azt válaszolta, a rönkök már nem az ő, hanem a vállalkozó tulajdonában vannak, aki pedig nem elérhető, eltűnt.

Arról egyelőre nincs információnk, hogy a pénzzel együtt szívódott-e fel a vállalkozó, vagyis a Magyar Közút kifizette-e neki a munkáért járó díjat. Elküldtük kérdéseinket az állami közútkezelőnek az ügyben.

Fotó: Röhrig Dániel
Fotó: Röhrig Dániel

Megosztás