Másik két üzlet büntetését is mérsékelte a rendőrség a térségben

A berzencei panzió éttermét és egy iharosberényi élelmiszerboltot is 60 napra záratott be, és fél millióra bírságolt nemrég az atádi rendőrkapitányság. A nagyatádi pékséghez hasonlóan most ezek szankcióját is enyhítette.

A korábbi esetről mi is beszámoltunk: a rendőrség félmillió forintra megbírságolta, és 60 napra bezáratta a berzencei Lord Panzió éttermét, mert az egyik szállóvendégük maszk nélkül ment le sörért a pulthoz.

A másikról szintén olvasóinktól értesültünk. Múlt pénteken ugyanilyen mértékű büntetést szabtak ki a Csurgó Coop iharosberényi üzletére. Egyébként nemcsak ugyanazon a napon, hanem ugyanolyan ok miatt is, mint a nagyatádi pékség esetében: egy 65 év alatti vevőt találtak a boltban az idősek védett vásárlási sávjának idején. Mivel Nagyatádon a közösségi médiában igencsak elterjedt, hogy konkurenciaharc áll a háttérben – amit egyébként az Európa Pék Kft. tulajdonosa határozottan cáfolt –, érdemes megjegyezni, hogy az iharosberényi Coop üzlet kenyérbeszállítója éppen az Európa Pék Kft.

Megkeresésünkre a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata megerősítette, hogy a Nagyatádi Rendőrkapitányság vezetője nemcsak Atádon, hanem további két településen (Berzence, Iharosberény) élt – közigazgatási hatósági jogkörében eljárva – önkorrekcióval, és az eredetileg alkalmazott (a nagyatádi pékségével azonos mértékű) szankciót hasonlóképpen enyhítette.

Vagyis egy hétre csökkentette az ideiglenes bezárás idejét, és 300 ezer forintra a bírság összegét. A nagyatádi pékség egyébként már holnap reggel újra kinyit.

Fotó: Györke József
Fotó: Györke József

 

Megosztás