Még sok a kérdés az újraindított egészségügyben

A Nagyatádi Kórház már elérte a korábbi járóbeteg-forgalma felét, a háziorvosoknál is egyre többen jelennek meg, a fogorvosoktól pedig rengetegen érdeklődnek, ám ők továbbra sem tudják ellátni a betegeket.

Rengeteg a félinformáció és a pontatlanság az egészségügyi ellátórendszer május 4-i újraindítása körül.

Először is: hiába lehet elvileg fogorvoshoz menni, mert az összes beavatkozás magas kockázatúnak minősül, vagyis előtte tesztvizsgálatot kellene végezni. Ám azt senki nem tudja, kik és hol végeznék ezt közfinanszírozásban. Pláne, ilyen óriási mennyiségben. Vagyis semmi sem változott. Másodszor: még sok emberhez nem jutott el az információ, hogy se a háziorvost, se a kórházat ne keressék fel személyesen, hanem előtte telefonáljanak. A Nagyatádi Kórházban elindultak a szakrendelések, tesztelni is tudnak, igaz, egyelőre csak 4-5 beteget szűrnek naponta, tehát még csak kis számban tudnak magas kockázatú beavatkozásokat végezni.

A pontos részletekről ma este tájékoztatja a Nagyatádi VTV és az Atádhír a nézőket, olvasókat: hogyan áll jelenleg az egészségügy újraindítása itt, Nagyatádon, illetve mi várható a későbbiekben. Erről beszélgettünk a legilletékesebbekkel: dr. Pósa Istvánnal, a Nagyatádi Kórház főigazgatójával, dr. Erdő Gabriella háziorvossal és dr. Hajdú Róbert fogorvossal. Az NVTV-ben 18.00 órakor láthatják a műsort, azt követően természetesen itt, az Atádhíren is megtekinthetik.

 

Megosztás