Megint szúnyoggyérítés lesz Nagyatádon

Kedden, napnyugta után járja körbe a várost a szúnyoggyérítést végző cég autója, ezen a nyáron már harmadszor. A módszer és a vegyszer ugyanaz, mint legutóbb.

A Szerocor Konzorcium Nagyatád város területén földi kémiai szúnyoggyérítési munkát végez július 11-én, kedden. Rossz idő esetén a tartaléknapok július 12. és július 13.

A szúnyogokat ugyanazzal a szerrel gyérítik, mint legutóbb, újfent a földről, tehát a napnyugtát követő időszakban tűnik fel a konzorcium autója a nagyatádi utakon. A kijuttatott készítmény az emberre, melegvérű állatokra nem veszélyes, kizárólag a rovarokra van káros hatással, ezért kérik, hogy a méhészetekben a szükséges óvintézkedéseket tegyék meg.

Környezetkárosító hatása sincs, de ettől függetlenül a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján érdemes összegyűjteni vagy letakarni, továbbá a kezelés idejére és az azt követő egy órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztetőberendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt érdemes megmosni, illetve a kezelést végző gépkocsi közelében tilos tartózkodni. 

Egyéb információkkal a 0662/438-239-es telefonszámon szolgálnak.

(A nyitókép illusztráció, forrás: depositphotos.com)

Megosztás