Verte és fenyegette az őt befogadó nőt, hogy italhoz jusson

A harmincas éveiben járó férfi az őt befogadó asszonyon élősködött, többször életveszélyesen megfenyegette, felpofozta és megrángatta, sőt, még személyi kölcsönt is felvetetett vele, amit aztán italra költött.

Még 2021 tavaszán ismerkedett meg az élősködő férfi a nála idősebb asszonnyal, aki aztán rövidebb időre befogadta őt a lakásába. A férfi ebben az időszakban nem dolgozott, sem jövedelme, sem bevétele nem volt, de azt elvárta a befogadó asszonytól, hogy eltartsa őt. Emiatt többször összevesztek, az élősködő férfi a veszekedések alkalmával a nőt napi szinten életveszélyesen fenyegette, megrángatta és felpofozta azért, hogy az asszony alkoholt és ételt vásároljon neki.

A nő ekkor még nem fordult a rendőrséghez, inkább pénzt kért kölcsön, sőt, még személyi kölcsönt is vett fel, aminek a nagy részét italra, kisebb részét pedig élelmiszerre költötte.

A megfenyegetett asszony végül 2023 januárjában fordult a rendőrséghez. A büntetőeljárás során a kaposvári nyomozók őrizetbe vették a férfit, aki az ügyészség indítványára letartóztatásba került, ami azóta is tart. Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől való eltiltás kiszabására, valamint vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt.

(A nyitókép illusztráció, forrás: depositphotos.com)

Megosztás