Megkezdték a munkát a civilek a Széchenyi parkban

Hétfőn délelőtt a Cérnagyári Nyugdíjasok Klubja, illetve az ÁFÉSZ Nyugdíjas Klub tagjai is a Széchenyi park szebbé tételén fáradoztak. Tavaly összesen 18 szervezet és intézmény ajánlotta fel a segítségét.

Tavalyhoz hasonlóan idén is a nagyatádi civilek segítségével teszik rendbe a park egy-egy kijelölt parcelláját. Hétfőn délelőtt a Cérnagyári Nyugdíjasokkal találkoztunk, akik elmondták, hogy háromhetente jönnek majd a számukra kijelölt területre, hogy összegyűjtsék a száraz, letört ágakat, valamint, hogy rendbe tegyék a növény- és virágágyásokat.

A park egy másik részén az ÁFÉSZ nyugdíjas klub tagjai dolgoztak. Ők három csoportban, váltásban szépítik a park területét, ugyanis 46 tagjuk van, és egymás között beosztották, hogy melyikük, mikor érkezik.

Az előző évben 17 részre osztotta fel egymás között a parkot az a 18 civil szervezet és intézmény, akik a vállalták, hogy önzetlenül szépítik a várost. Munkájukat Ormai István is megköszönte az ősz végén, aki akkor úgy fogalmazott a kulturális központban a szervezetek képviselőinek: 

– Várostörténetet írtatok, évtizedek óta nem volt arra példa, hogy ilyen sokan, ilyen hosszú ideig, ilyen nehéz feladatot vállalva, saját szabadidejüket feláldozva tesznek a közösségért.

(Fotók: Röhrig Dániel)

Megosztás