Megrendezték a Tavaszi Zsongást

Ismét megtartották Nagyatádon a Rinyamenti Nyugdíjas Klubok Közösségének Művészeti Fesztiválját, a Tavaszi zsongást. Húsznál is több fellépést láthatott a közönség.

Tánc, vers és népdalok a Tavaszi Zsongáson, ahol húsznál is csoport lépett fel. Nemcsak Nagyatádról, hanem Dél-Somogy számos településéről érkeztek fellépők.

Ormai István köszöntötte a megjelenteket.

– Köszönöm szépen, hogy vállalják, hogy éltetik a saját közösségüket, közösen valósítják meg az itt bemutatott produkciókat. Nemcsak itt, hanem saját településükön, a lakóhelyükön az otthonuk közösségének mutatnak meg valamit. Ez egy nagyon nagy érték, és örülök annak, hogy ilyen sokan teremtenek értéket a saját településükön – fogalmazott köszöntőjében a polgármester. 

A Nagyatádi Szépkorúak Klubja egy szatmári tánccal készültek, Zsiga Istvánné az Obsitos Nyugdíjas Klub tagja verset mondott, az Ezüsthárs Szépkorúak Egyesületének Rozmaring Népdalköre egy karádi népdalcsokrot énekelt el. Ezt követően Farkas Béláné, a Cérnagyári Nyugdíjas Klub tagja egy Petőfi-verset mondott el a közönségnek. Nyugdíjas zumbát is láthattak, hisz ilyen műsorszámot adott elő az Őszi Napfény Nyugdíjas Klub. A Darányi Nyugdíjas Egyesület táncos produkciója után egy vidám jelenetet adott elő a Nagyatádi Fegyelmező Zászlóalj Nyugdíjas Klub. A babócsai Nárcisz Nyugdíjas Klub bordalokat énekelt. A vízvári Életet az éveknek Nyugdíjas Klub tagjai táncra perdültek, majd a Szabásért Egyesület dalcsokrát hallgathatták meg. Róka Istvánné az elveszíthetetlen örömről szavalt egy verset, majd a csokonyavisontai Borostyán Dalkör fakadt dalra.  Gyulyás Tiborné, a Cérnagyári Nyugdíjas Klub tagja verset mondott, Joós Mária pedig dallal örvendeztette meg a közönséget. A lábodi Hölgykoszorú Klub dalcsokrot hozott Nagyatádra. 

Bertók László versét, a Boldogság dalát szavalta el Sáringerné Bartus Alíz, majd Horváth Józsefné, a Nárcisz Nyugdíjas Klub tagja magyar nótákat énekelt. Ezután vidám jelenetet adott elő Tóth Sándorné és Tóth Sándor, a Fegyelmező Zászlóalj Nyugdíjas Klub vezetői, majd újra a vízváriak léptek színpadra, akik népdalokkal őrizték a hagyományokat. A Darányi Nyugdíjas Klub egy kán-kánnal bizonyította be, hogy kortalanok.

Az Obsitos Nyugdíjas Dalárda dalcsokorral készült. Az utolsó fellépőként Bozsányi Gyula, a Barcsi Dalkör vezetője Heltai Jenő versét adta elő, majd a Barcsi Dalkört szintúgy Bozsányi Gyula kísérte zongorán.

A produkciókat háromtagú zsűri értékeli. A zsűri tagjai  Kuminecz Edit, Horváth Sándorné és Molnár Gyula Miklósné, aki egyben a zsűri elnöke is volt. A végeredményről később döntenek, természetesen beszámolunk róla.

(Fotók: Röhrig Dániel)

Megosztás