Rengeteg csapadék esett a térségben

Tegnap délután is gondot okozott a gazdáknak a belvíz a földeken, este pedig újabb csapadékzóna érte el a járást. Ebben az évben már 400 milliméter esett a térségünkben, tavaly egész évben 600.

Házakat, pincéket öntött el a víz a tegnap esti vihar Somogyban, húsz alkalommal riasztották a somogyi tűzoltókat csütörtökön. Nagybajomban ők akadályozták meg, hogy az ingatlanokba befolyjon a víz. Öt esetben autóra és útra dőlt fákat távolítottak el a katasztrófavédelem munkatársai. Babócsán útra dőlt fával találkozott munkatársunk pénteken reggel.

Ebben az évben a járásban mintegy 400 milliméternyi eső esett, kétszer annyi, mint tavaly. A féléves átlag a térségünkben 340 milliméter. A MetNet adatai szerint tavaly egész évben valamivel több mint 600 milliméter csapadék hullott a járásra. 

Már a tegnapi esőzés előtt is gondot okozott a szántóföldeken a belvíz, csütörtökön este pedig újabb 20-30 milliméter esett a környékre. A következő napokban is előfordulhat csapadék a járásban, az Agronaptár előrejelzése szerint vasárnapig még 10-15 milliméter esőre van kilátás.

(Fotók: Röhrig Dániel)

Megosztás