Megújul a futópálya az eXtremeMan-en! Itt lesznek útlezárások

A jubileumi verseny alkalmából új útvonalon halad a futópálya a hosszútávú triatlon bajnokság napján, augusztus 10-én. Számos útlezárásra kell számítani a futásidejére!

Az eXtremeMan Nagyatád a jubileumi 30. hosszútávú triatlon versenyére készül.  A szervezők a város legszebb pontjait akarják megmutatni a versenyzőknek, ezért a futópálya az alábbi videó szerint alakul:

A verseny napján, augusztus 10-én útlezárásokra kell számítani, egyes területek autóval nem lesznek közvetlenül megközelíthetők, vagy elhagyhatók. A szervezők számítanak a nagyatádi polgárok megértő együttműködésére. A változtatásokról időben értesíteni fogják postai úton is a lakosságot. A megkülönböztetett jelzésű szolgálati járművek, azaz a mentők, tűzoltók, rendőrség számára továbbra is elérhetők a lezárt területek.

Nézzük sorba, hol számíthatunk forgalomkorlátozásra:

A Zrínyi utca egész délután a futóké lesz, ennek értelmében teljes lezárás lesz érvényben, így egyik bekötő utca (Kápolna, Alkotmány, Munkács, Korányi Sándor, Baross Gábor, Zrínyi köz) felől sem lesz megközelíthető. A főút Baross Gábor utcai szakaszának egy részét szintén lezárják a verseny időszakára, a Mártírok útjától egészen a Posta és a Bárdos iskola előtti kereszteződésig.

Ezt követően a pálya bekanyarodik az Aradi utcára és egészen a piactéri sétányig tart, ezen a szakaszon is lezárják a közlekedést, s így aznap korlátozott lesz a parkolók elhagyása is a Torma üzletház mellől.

A futópálya végighalad a József Attila sétányon, értelemszerűen ide sem engedik be az autós forgalmat. 
Legközelebb úttestre a Szent István parkból kiérve lépnek, ekkor a Temesvári utcába fordulnak be, itt is korlátozott lesz a forgalom.

A sportcsarnok előtt elfutva visszaérnek az Aradi utcai zebrához, ezen a versenyzők átfutnak végig az üzletsorok előtt egészen a Kossuth utcáig, ahol jobbra kanyarodva először az „alsó járdán”, majd a takarékszövetkezet kereszteződésénél visszafelé az úttesten futnak. Itt félpályás útlezárás lesz érvényben. 

A Solar Hotel elé érve jobbra kanyarodnak a park irányába, itt lépnek fel a díszköves járdára, és a park ívén végigfutva a Schwinn Csepel kerékpárbolt előtt lépnek ismét az úttestre. Itt balra kanyarodnak a templom irányába, így a Széchényi tér ezen szakaszát is lezárják. A versenyzők így érnek vissza a Zrínyi utcához, melynek korlátozását már leírtuk.

A városon keresztülmenő forgalmat az Árpád utca, Szabó Dezső utca végül a Kolozsvári utcán keresztül terelik Berzence vagy Somogyszob irányába.

Az érintett útszakaszokon élőknek a futás ideje alatt az autó közlekedés nem lesz engedélyezve vagy csak korlátozottan. 
A szervezők számítanak a nagyatádiak vendégszeretetére és bíznak benne, hogy minél több lelkes szurkoló és érdeklődő sorakozik majd a pálya mentén. 

Megosztás