“Mosolyognak, és jól érzik magukat, ennél több nem kell”

Ezt mondta Nagy Márta vasárnap délelőtt a turisztikai központban, ahol a CosHelp önkéntesei és az 501-es Légió Magyarországi Helyőrség tagjai töltöttek el egy szép napot a fogyatékkal élő gyermekekkel.

Ahol megférnek a birodalmi rohamosztagosok és Hófehérke is, ott minden rendben van. Nagy Márta és csapata immár hagyományosnak mondható rendezvényén ez különösen igaz. Idén a turisztika központba invitálta a fogyatékkal élő, nehezebb sorsú gyermekeket egy önfeledt napra.

– A gyerekek mosolyognak, és jól érzik magukat, ennél több nem kell – mondta Nagy Márta szervező, aki kiemelte, hogy mindezt nem tudná megteremteni egyedül, kell egy csapat. A szervezésben mindig segítenek a Doomstriker motorosai, Végvári Valentin, a CosHelp részéről Honfi Juli 300 kilométert utazott, pusztán azért, hogy mosolyt csaljon a gyermekek arcára.

Az egyesülettel Márta még korábban, Mosdóson ismerkedett meg, azóta is jó kapcsolatot ápolnak. A CosHelp tagjai már egy évtizede óta öltik magukra a gyerekek kedvenc mesehőseinek alakját, hogy – elsősorban –  kórházakba ellátogatva felejthetetlen és örömteli pillanatokat szerezhessenek a beteg gyermekek számára.

Meg kell hagyni, hogy a legnagyobb sztár mégsem egy ember, hanem egy robot volt vasárnap délelőtt. R2-D2 élethű mása pittyegett és villogott a turisztikai központban. A kis droidot az 501-es Légió Magyarországi helyőrségének egyik tagja, Dukovits Krisztián készítette. A robot távirányítással vezérelhető, minden alkatrésze autentikus Magyarországon egyedülálló gépezet, még a Lucasarts is hitelesítette a droidot.

A robot 3-4 évig készült, azt pedig a készítője sem tudta megmondani, hogy mindez mennyibe került. 

A gyerekek megnézhették a hadtörténeti kiállítást, valamint a hadipark járműveit is. A tartalmas délelőttöt követően a szervezők pizzával kedveskedtek a mintegy húsz gyermeknek.

Megosztás