Most egy nagyatádi üzletet zárt be a rendőrség

Tegnap két hónapra bezáratta az albán pékséget a rendőrség, továbbá fél milliós bírságot is kiszabott. A bezárás oka, hogy az idősek vásárlási sávjában kiszolgáltak egy urat, akiről kiderült, még nincs 65 éves.

Dél-Somogyban eddig egyetlen hasonló esetről értesültünk: ugyancsak 60 napra záratta be a rendőrség a berzencei Lord Panzió éttermét, és szintén 500 ezer forintra bírságolta meg. Ott a büntetés oka az volt, hogy az egyik szállóvendégük maszk nélkül ment le sörért a pulthoz.

A tegnapi, nagyatádi esetről telefonon, elektronikus levélben és a közösségi médiában is kaptunk értesítést olvasóinktól. Ugyanakkor maga a pékség is nyilvánossá tette a történteket. Az alábbiakat írták Facebookon.

„Kedves vásárlóink! Sajnálattal tudatjuk Önökkel, hogy üzletünket a mai napon a rendőrség bezáratta!
Őszintén elmondjuk Mindenkinek a bezárás okát:
2020.11.27.-én 10:10-kor a pékségben kiszolgáltunk egy idősebb urat (aki 60 pár éves lehetett,de nem haladta meg a 65. életévét.)
Ezért az üzletünket büntetésül azonnali hatállyal 60 napra bezáratták!
Szeretnénk elnézést kérni minden vásárlótól,hogy mától 60 napig nem tudjuk kiszolgálni!
Amennyiben nem történik változás 2 hónap múlva újult erővel várunk vissza meglévő, illetve új termékekkel, színvonalas pékségünkben minden kedves Vásárlót!
Megértésüket nagyon szépen köszönjük, kitartást és jó egészséget kívánunk Mindenkinek!
Európa Pékség / Albán Pékség
Buci & Luci Kft”

A vevő maszkban volt, szemüveget viselt, az eladóink nem ismerték – mesélte az Atádhírnek ma délelőtt Cena Leutrim, az pékség tulajdonosának fia. – Mi nem kérhetjük el mindenkitől a személyi igazolványát, nincs is idő erre. Az üzlet ajtaján minden ezzel kapcsolatos szabályt kifüggesztettünk, amit lehet, megtettünk. Egyébként soha nem követtünk el semmilyen szabálytalanságot, ez az első eset, ezért is nagyon méltánytalannak tartjuk a büntetést.

Olvasóink változatos módon fejezték ki az üggyel kapcsolatban a véleményüket, de egy dologban mindannyian egyetértettek: a büntetés jogos lehet, de ebben a mértékben egyértelműen túlzás, semmiképpen sincs arányban a szabálytalanság súlyosságával. Akadt, aki a város legnépszerűbb péküzletének nevezte az üzletet, ahol „igazán minőségi termékeket forgalmaztak”. Más az írta: „Az országos médiában jól csengő az a hír, ha bezárnak egy pékséget, ahol kosz, penész, bogarak és kosz van az üzletben a termékek közt! De ebben az esetben egy példás tisztaságú üzletről van szó!” Hovatovább olyan is akadt, aki szerint „ilyen a nagy nemzeti munkahelyvédelmi program”.

Azt is jelezték: a rendőrségi intézkedés után a pékség dolgozói az üzlet előtt kitették a péksüteményeket, és ingyen osztották szét az emberek között. „A rendőrök újra odamentek, igazoltattak, de nem tudtak ezzel mit kezdeni” – mondták a szemtanúk.

A rendőrséget azért nem kérdeztük az ügyben, mert már korábban jelezte: a veszélyhelyzetben hozott rendkívüli szigorítások kapcsán hozott rendőrségi intézkedésekről csak az ORFK, ill. az Operatív Törzs adhat tájékoztatást.

Megosztás