Mulatságból jelesre vizsgáztak a somogyszobi gyerekek a szüreti felvonuláson

Több mint 4 órán keresztül járta a szekérkaraván a falut, hogy néptáncos szobi diákok szüreti mulatságra invitálják a helyieket. A felvonulás a Vilma Háznál ért véget, itt táncházzal folytatódott a vígasság. Videóval!

Szombat délután fél egykor a Kéknefelejcs Néptánccsoport és több a somogyszobi általános iskolás diák, valamint a Barka Hagyományőrző Egyesület tagjai szüreti kosarat ragadtak, szekérre pattantak és több mint 4 órás karavánra indultak a községben. Összesen 11 helyen álltak meg a kocsik, ezeken a megállókon a kisbíró megverte a dobot, és vígasságra szólította a helybélieket. Ezt követően 15 percig táncoltak egy-egy stációnál, majd elköszöntek, szekérre szálltak és mentek tovább a következő állomáshoz.

Fontos megemlítenünk, hogy bár a kiskorúak is tartottak a kezükben üvegeket, ám ezekben mindössze szörp, tea és víz volt, a szüreti hangulat dacára ők nem fogyasztottak sem bort, sem pálinkát (persze a felnőttekről ugyanez nem mondható el).

A szüreti felvonulás a Vilma Háznál ért véget, ahol nagy tömeg fogadta a néptáncosokat. A mulatság résztvevői betáncoltak az udvarra Hodorics Katalin polgármesterrel az élen. Itt kisebb lakomával várták a vilmások a vendégeket: zsíros kenyérrel, ropogós zöldségekkel, csípős hagymával, szalonnával és kolbásszal. Ezt követően a húrok közé csapott a Kiskondás Együttes, így élő zene mellett kezdődött el az esti táncház. A szüreti mulatság a naplemente után, 19:00-kor ért véget.

Megosztás